Vizes hétvége

Vizes hétvége

Milyen lehetett volna más az utolsó hétvége a budapesti vizes világbajnokság előtt, mint természetesen nagyon izgalmas és nagyon vizes.

Az ország sportszerető közönsége már hónapok óta a vizes sportok lázában ég, az elmúlt hétvégén pedig mind a női, mind pedig a férfi vízilabdacsapatunknál „finomhangoltak”. Az előbbi gárda Miskolctapolcán a Vodafone-kupán, az utóbbi pedig a mi uszodánkban, a BENU-kupán gyakorolta éles helyzetben az elmúlt hetekben tanult taktikai elemeket. Klubunk sportolói mindkét nem válogatottjában érdekeltek voltak, a nőknél Takács Orsolya és Illés Anna, a fiúknál pedig Török Béla képviselte egyesületünket. Hármójuk közül ezúttal Béla lehetett a boldogabb, hisz a fiúk remek teljesítménnyel Kanadát, Németországot és Romániát legyőzve tornagyőztesek lettek. Ráadásul a csapat mindhárom találkozóját magabiztosan nyerte.

A női csapatunknak kétségtelenül nehezebb feladata volt, hisz nekik a világ két legjobb női együttesével, az amerikaiakkal és az ausztrálokkal, illetve a gyengébbecske új-zélandiakkal kellett megmérkőznie. Ez utóbbiakat simán, nagy fölénnyel verték Orsiék, a nyitómeccsen azonban az ausztrálokkal nem bírtak (9-9-es döntetlent játszottak), a torna utolsó meccsén pedig hiába szorongatták meg az olimpiai- és világbajnok amerikaiakat, végül a rutinosabb tengeren túli csapat nyerte a találkozót (és a tornát is), mi pedig a második helyen végeztünk. A két csapat számára még néhány nap maradt a tornákon tapasztalt hibák kijavítására, utána azonban már mindenkinek topon kell lennie, mert kezdődik az év legjobban várt sporteseménye, a hazai rendezésű világbajnokság.

Fotó: MVLSZ

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay