Magyar bajnok lett fiatal asztaliteniszezőnk

Magyar bajnok lett fiatal asztaliteniszezőnk

Nagy bravúrt ért el a 19 esztendős Terék Norbert, aki a szegedi színekben induló 52 éves Vitsek Ivánnal megnyerte a felnőtt párosok versenyét az országos bajnokságon! A duó először indult egymással, de az összeszokottság hiánya nem jelentett hátrányt.

Három sportolónk is érdekelt volt az asztaliteniszezők felnőtt országos bajnokságának férfi párosversenyében. A Gödöllőn rendezett viadal első napján aztán rögtön remek eredményt ért el Terék Norbert, aki a nála 33 évvel idősebb, sokszoros magyar bajnok Vitsek Iván párjaként indult. A korkülönbség és az összeszokottság sem mellettük szólt, hiszen korábban még nem versenyeztek együtt. Krebs Levente és Fehér Balázs is érdekelt volt még az ob-n, közülük előbbi egy kört ment párostársával, míg utóbbinak a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A Vitsek, Terék pároson viszont nem látszott, hogy első meccsüket játszották ebben a felállásban, hiszen magabiztos, 3-0-s sikerrel jutottak be a negyeddöntőbe. Ezt követően viszont már rendkívül kiélezett párharcok vártak rájuk. A legjobb 8 között szorosan alakultak az első szettek, de a Lung Dániel, Kramarics Gergő duó vezetett 2-1-re. Ezt követően viszont rákapcsoltak Norbiék és egy sima, valamint a döntőjátszmát 11-9-re behúzva kiharcolták az elődöntőt.

Itt aztán ők vezettek már 2-0-ra, de a Lakatos Tamás, Juhász Patrik kettős egyenlített, a végjátékot azonban ismét Terékék bírták jobban, akik az újabb győzelemmel készülhettek a fináléra.

 

 

„Annak ellenére, hogy alkalmi párosnak indult, az elejétől nagy összhangban és jól mozogtak együtt az asztalnál! Köszönhetően egyrészt a rutinos, párosban, vegyes párosban többszörös magyar bajnok és az ország talán legjobb párosjátékosának a balkezes Vitsek Ivánnak, másrészt a fiatal Terék Norbertnek, aki abszolút egyenrangú partner volt ebben” – értékelte a duó teljesítményét Molnár Krisztián edző.

A finálé az elődöntőhöz hasonló forgatókönyvet hozott. Norbiék ismét hozták az első két szettet, majd a hátrányt ledolgozta a Kishegyi Ákos, Ócsai Máté kettős. Jöhetett a mindent eldöntő utolsó játszma. A fiatal duó viszont talán kicsit elfáradt, míg a Vitsek, Terék párosnál jól kiegészítette egymást a rutin és a fiatal lendület és 11-5-re nyertek, összesítésben pedig 3-2-re, így megérdemelten lettek országos bajnokok!

„Két kulcsmomentumot emelnék ki, amikor kellett a rutinos Vitsek Iván döntőhelyzetekben hozott nagyon jó döntéseket és fejezte be a poénokat. Norbi a verseny elejétől nagyon fegyelmezetten és pontosan játszott. Higgadt tudott maradni a fontos helyzetekben. A közösen megbeszélt taktikát sikerült jól betartani mindkettőjüknek, ezek közösen vezettek a magyar bajnoki címhez” – nyilatkozta Molnár Krisztián honlapunknak.

Terék Norbert aztán a férfi egyes főtáblájára is feljutott, ahol az első kört sikerrel vette és végül a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

Gratulálunk a párosnak és edzőjüknek a szép sikerhez!

 

Fotó: asztaliteniszezz.hu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay