Isten éltesse sokáig edzőlegendánkat!

Isten éltesse sokáig edzőlegendánkat!

Ma ünnepli 75. születésnapját asztalitenisz szakosztályunk edzőlegendája, Lipovits Gyula. A kiváló szakember 1978 óta számos korosztályt nevelt és manapság is töretlenül segíti a fiatalok fejlődését!

Öt évvel ezelőtt születésnapi köszöntőnkben azt írtuk, hogy Lipovits Gyula remek csapatember és ez azóta sem változott. Az edzőlegenda mindig hangsúlyozza, hogy az edzői sikerekben nagy szerepe van a szakosztálynál dolgozó szakmai csapatnak.

Pedig „Lipo” már számtalan remek asztaliteniszezővel dolgozott együtt az elmúlt évtizedekben. Mint például Németh János, Monostori Péter, Vitsek Iván, Lindner Ádám, Bátorfi Zoltán, Varga Zoltán, Németh Károly, Marsi Márton, Fazekas Péter, Pagonyi Róbert, Jakab János, Zwickl Dániel vagy Molnár Krisztián, hogy csak a legjobbakat említsük. Az edzőlegenda 1978 óta dolgozik egyesületünknél, eleinte másodállásban, majd 1985-től már főállásban. Bár talán jobb az a kifejezés, hogy állás helyett az élete lett a tehetségek nevelgetése, akikhez mind a mai napig nagy türelemmel viszonyul. Aki lelátogat egy edzésére láthatja, hogy milyen odafigyeléssel adja át tudását a fiataloknak.

Pedig játékosként még nem a BVSC színeiben érte el sikereit, de természetesen a klub és a közeg nem volt ismeretlen számára, amikor idekerült, mivel a VM Közért csapatával többször is a zuglói együttes mögött végzett. Kétszer volt ezüstérmes a Vásárvárosok Kupájában is, legnagyobb „egyéni” sikerét pedig szintén klubunknak köszönheti, hiszen egy alkalommal a BVSC-s Börzsei Jánossal párban nyerte meg az országos bajnokságot. A legjobb helyezése a magyar ranglistán a 14. volt, de mindezt egy olyan időszakban érte el, amikor Jónyer, Klampár és Gergely nemcsak a magyar mezőnyt, hanem az egész világot uralta.

Reméljük sokáig „uralja” még a pingpongtermet Lipovits Gyula és sok fiatal pályafutását segíti a jövőben is. Isten éltesse sokáig őt 75. születésnapja alkalmából!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay