Női kézilabda: átalakuló kerettel várjuk a szezont

Női kézilabda: átalakuló kerettel várjuk a szezont

A férfiak után női ifi első osztályba feljutó csapatunk számára is megkezdődik a szezon. Az együttes céljairól, valamint a felnőttekről is beszélgettünk a mieink vezetőedzőjével, Balog Beátával!

Elsőként az ifikkel kezditek ma a szezont, milyen előjelekkel várjátok, hogy a csapat a legjobbak között szerepelhet?

A felkészülés első két hete nagyon biztató volt, aztán a második felében talán kicsit a fáradtság miatt is visszább esett a koncentráció, de összességében nagyon jól sikerült az előszezon. Sok új játékos jött, de összekovácsolódott a társaság és megtalálták a közöshangot a lányok. A Kecskemét ellen kezdünk, ők tavaly a tabella végén voltak, úgyhogy szerintem bőven lehet esélyünk. Az a célom, hogy higgyék el a játékosok, van keresni valónk.

A felnőtt csapatnak még van bő egy hete, tőlük mit vársz?

Ott is jöttek újak, de ott még jó, hogy van egy kis időnk, mivel különböző okok miatt több edzésünk is elmaradt. A hétvégén megyünk velük Csepelre egy négycsapatos tornára. Továbbá jövő kedden még a TF-fel játszunk edzőmeccset. Úgyhogy azt gondolom, hogy ott is készen leszünk.

Mennyire lesz átfedés az ifi és felnőtt keret között?

Mivel nagyon tehetséges ifik jöttek, így az eddig megszokotthoz hasonlóan most is sok feljátszó lesz, akiknek lehetőséget adok majd a felnőtt NB II-ben. 23-as kerettel dolgozunk és velem együtt összesen hét felnőtt korú van, tehát tényleg sok a fiatal. Természetesen mindenkinek meg kell harcolnia azért, hogy bekerüljön a csapatba, de szerintem jót is fog tenni ez a versengés.

Milyen célokat fogalmaztál meg a lányoknak?

Az ifinek már az első edzésen elmondtam, hogy szerintem ez egy hatalmas dolog, hogy a legmagasabb osztályban lehetünk és hozzátettem, hogy ezt ne úgy éljük meg, hogy megijedünk a Győrtől, Fraditól vagy bárkitől. Hanem legyen az a cél, hogy tanuljunk abból, hogy a legmagasabb szinten játszhatunk. Azokon a meccseken pedig ahol van keresnivalónk, 200 százalékos motivációval teljesítsünk. Az alapvető elvárás velük a bennmaradás.

És felnőttben?

Ott még nehezebb konkrét célokat kitűzni, mert függ attól is, hogy ki, hogyan tudott igazolni. Eddig a középmezőny elérése szép eredmény volt. Még azért vannak kérdőjelek, hogy az egyetemisták mennyit tudnak vállalni, mert ez függ az órarendjüktől is. Ez azért meghatározhatja majd a pontos célokat is.

Sok sikert kívánunk a lányoknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay