E.ON Férfi OB I: pontosztozkodás a rangadón

E.ON Férfi OB I: pontosztozkodás a rangadón

Kemény Kristóf tanítványai végletekig kiélezett, hihetetlenül izgalmas mérőzésen 13-13-as döntetlent játszottak a középszakasz utolsó találkozóján a Honvéd csapatával. 

A szombat késő délutáni rangadón túl sokáig nem udvariaskodtak a felek, azonnal egymásnak estek a csapatok. A mérkőzést a BVSC gólja nyitotta, az első minutum végén Csacsovszky Erik talált be akcióból a Honvéd kapujába. Rögtön fordulás után érkezett a vendégek válasza, gólszerzőnk testvére, Csacsovszky Alex szabálytalankodott, melyet a játékvezetők ötméteressel toroltak meg - a büntetőt Ekler Zsombor értékesítette biztos kézzel. Egy percen belül Vadovics Viktor találatával a vezetést is átvette a Honvéd, akciógóljára Csacsovszky Erik felelt emberelőnyből. A túloldalon Ekler Zsombor újfent ötösből volt eredményes, míg a hazaiaknál Csacsovszky Alex iratkozott fel a gólszerzők közé. Az egyenlítő találatra Honvéd-dupla volt a válasz, Kiss Bálint centerből, Vadovics Viktor pedig akcióból villant. Az első játékrész villámgyors gólváltással zárult az utolsó minutumban: Csapó Miklós büntetőjére Ekler Bendegúz válaszolt létszámfölényben, 4-6.

Gólváltással ért véget az első, és így indult útjára a második negyed. Hazai oldalon Bundschuh Erik, vendégoldalon pedig Kevi Bendegúz talált be, mindketten fórból voltak eredményesek. Szemmel láthatóan magasabb fokozatra kapcsolt és nyomott a BVSC, melynek meg is lett az eredménye. Gyárfás Tamás, Bundschuh Erik, Kovács Péter és Csapó Miklós góljaival egalizált, majd fordított Kemény Kristóf együttese. A csapatok 9-7-es hazai vezetés mellett vonultak nagyszünetre.

Térfélcsere után Kevi Bendegúz akciógóljával és Ekler Bendegúz ötméteresével felzárkózott döntetlenre Szivós Márton együttese, így 9-9-es döntetlen mellett kanyarodhattak rá a felek a mindent eldöntő negyedik negyedre.

A vendégek lendülete az utolsó felvonásban sem tört meg, Ekler Zsombor góljával visszavette a vezetést a Honvéd, nem örülhetett azonban sokáig a kispesti kispad, hiszen Gyárfás Tamás akciógóljával újra egyenlő volt az állás, 10-10. Csacsovszky Erik fórból előnybe lőtte a BVSC-t, ám egy perc elteltével Gregor Benedek jóvoltából egalizált a vendégegyüttes. Az izgalmak és az indulatok a végletekig feszültek, melyet tovább fokozott a Honvéd javára megítélt büntető, melyet Ekler Zsombor értékesített 55 másodperccel a mérkőzés vége előtt. A túloldalon érkezett Mészáros Mátyás, aki akcióból tüzelt, de a vendégeknek erre is volt válasza, az ötödik gólját szerző Ekler Zsombor találatával újból a kispestieknél volt az előny. A döntetlent érő 13-13-as végeredményt Tátrai Dávid állította be két másodperccel a dudaszó előtt. Mindez azt jelenti, hogy a BVSC és a Honvéd megosztozkodott egymással a pontokon az E.ON Férfi OB I középszakaszának utolsó fordulójában. A középszakaszt a Ferencváros zárta az élen, míg a Vasas a második, a BVSC pedig a harmadik pozícióban végzett. Folytatás, májusban, a playoff küzdelmeivel.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság – Középszakasz - Felsőház - 7. forduló
Budapest - Szőnyi úti uszoda, 2024.04.20.

BVSC-ZUGLÓ - ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD 13-13 (4-6, 5-1, 0-2, 4-4)
Vezette: Kovács Soma, Bereczki Miklós.

BVSC-ZUGLÓ: Csapjas V. - Tátrai D. 1, Mészáros M. 1, Csacsovszky E. 3, Csacsovszky A. 1, Gyárfás T. 2, Horváth Á. Csere: Csapó M. 2, Mészáros Cs., Kovács P. 1, Gál D., Bundschuh E. 2, Balogh B. Vezetőedző: Kemény Kristóf.

HONVÉD: Farkas D. - Kevi B. T. 2, Ekler Zs. 5, Vadovics V. 2, Kiss B. 1, Simon H., Szépfalvi G. Csere: Sugár P., Fejős R., Gregor B. 1, Hessels B., Ekler B. 2. Vezetőedző: Szivós Márton.

Gól - emberelőnyből: 10/4, ill. 9/4.
Gól - büntetőből: 2/1, ill. 4/4.

Jegyzőkönyv

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay