Bóta: „Már nagyon hiányzik a deszka”

Bóta: „Már nagyon hiányzik a deszka”

Bár az utóbbi időben új sportágat is kipróbált Bóta Botond, de műugrónk elárulta, hogy céljai nem változtak és szeretne jól szerepelni a következő nagyobb versenyein. Reményei szerint hamarosan újra elkezdődnek számára a vizes edzések.

 

Műugrásban különösen is nehéz megvalósítani az otthoni edzéseket. Mégis, hogyan tudtál készülni az utóbbi hetekben?

Szárazföldi edzéseket csináltam, erősítettem, nyújtottam. Továbbá gumiasztalról ugráltam szivacsokra, nagyjából így zajlottak az edzéseim. Ezt az időszakot egyébként vidéken töltöttem és az edzések mellett arra is volt időm, hogy megtanuljak lovagolni.

 

Amikor megtudtad, hogy törlik az egész versenynaptárat, mennyire volt nehéz új motivációt találnod?

Igazából amikor ez a járványhelyzet kialakult, számítottam rá, hogy minden tolódni fog. Most már több mint egy hónapja nem edzettem uszodában, így amikor majd újra elkezdjük a vizes tréningeket és visszaáll a viszonylag normális rend, akkor megbeszéljük, hogyan tovább. Jelenleg még én sem, de a környezetemben sem tudja senki, hogy mikor lesznek versenyek.

 

Ami biztosnak tűnik, hogy vár rád valamikor olimpiai kvalifikációs világkupa-verseny, majd a budapesti Európa-bajnokság jövő májusban. Ha kicsit a jövőbe tekintünk, akkor milyen célokat tűztél ki magad elé?

A célok nem változtak, így ugyanaz, mint eddig. Ugye lett volna egy világkupa, aztán egy Európa-bajnokság, ha pedig a világkupán sikerül kvalifikálnom magam Tokióba, akkor olimpia is. Ezeken a versenyeken szeretnék minél jobban szerepelni, így a célok ezek maradtak. Bár nem jó ez a bizonytalanság, de az egész világon ez van, így mindenkinek ugyanaz a helyzete. A motiváció az szerencsére megmaradt.

 

Azt már látod, hogy mikor kezdődhetnek el újra a vizes edzések?

A napokban csináltunk egy koronavírus-tesztet, aztán hétfőn lesz még egy. Ezt követően pedig reményeink szerint hamarosan elkezdhetünk edzeni. Azt viszont még nem tudjuk, hogy heti hány órában, mivel ez függ majd a létesítményektől is, hogy mennyit engedélyeznek.

 

Gondolom már várod, hogy újra deszkáról ugorhass.

Igen, mert már nagyon hiányzik…

 

Fotó: Facebook / Hungarian Diving Association

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay