Bajnoki címmel és érmekkel tért vissza a BVSC

Bajnoki címmel és érmekkel tért vissza a BVSC

Idén alakult újjá nagy múltú ökölvívó szakosztályunk és nem kellett sokat várni az első sikerekre sem. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett 100. Papp László országos bajnokságon 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyert a BVSC.

Több szempontból is különleges volt az ökölvívók idei országos bajnoksága. Idén rendezték a 100. ob-t, valamint a négy különböző súlycsoportban profi világbajnok legenda, Roy Jones Jr. volt a verseny díszvendége.

Klubunk számára pedig azért volt emlékezetes, mert az ökölvívó szakosztály szeptemberi újjáalakulása után rögtön az első ob-n megszületett az első zuglói bajnoki cím és további dobogós helyezéseknek örülhettünk. A legjobb eredményt Nagy Bianka érte el, aki 70 kg-ban meg sem állt az aranyéremig. Sportolónk egyhangú pontozással nyert Kovács Nikolett ellen.

Zsiga Melinda (57 kg) és Fehér Koppány (86 kg) is eljutott a döntőig, ahol pontozással kaptak ki, így ezüstéremmel gazdagodtak. Végül Bélik Timea (70 kg) harmadik helyezése jelentett még dobogós pozíciót.

Továbbá kettős igazolással ringbe lépő sportolóink eredményeit is fontos kiemelni. Lokár Márk (86 kg) szintén bronzérmes lett, míg Komár Dávid (67 kg) Lénárt Zsuzsa (57 kg) és Korom Krisztián (80 kg) egyaránt ötödikként zárt.

A selejtezők folyamán búcsúzott, de kiváló teljesítménnyel helytállt Mosolygó Dominik (75 kg), valamint kettős igazolással Hunyadi Alex (80 kg) és Kun Marcell (86 kg).

51 résztvevő egyesület közül, a BVSC a női csapatversenyben 2. lett, míg összesítettben 6. helyen zárt a 100. Felnőtt Magyar Bajnokságon!

Gratulálunk a sportolóknak és Fischer József szakosztályelnöknek, valamint a felkészítő edzőknek (Lakoczky György, Gábris Bulcsú , Schildkraut Roland, Marsi László , Horváth Ádám, Régi Dániel) ezekhez a sikerekhez! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay