Remekelt a Báder-Botyánszki páros

Remekelt a Báder-Botyánszki páros

Parádés hétvégét zárt a Báder Júlia, Botyánszki Fanni kettős a strandröplabdázók BVSC Kupáján. A lányok szombaton az U16-osok között ezüst-, míg vasárnap az U22-es korosztályban aranyérmet szereztek! A hazai versenyen több párosunk is jól szerepelt.

Igazi strandidő volt a hétvégén, így nem meglepő, hogy sokan látogattak ki a BVSC strandjára, ahol történelmi esemény részesei lehettek. Klubunk ugyanis először adott otthont a strandröplabda országos bajnoki sorozat egyik állomásának, a BVSC Kupának. Szombaton az U16-os, míg vasárnap az U22-es korosztálynak rendezett szakosztályunk 4*-os versenyt, mindkét nap 16 induló párossal.

Szombaton Tóth Kiara, Mitru Bettinával, míg Sztanojev Flóra, Szabó Lucával búcsúzott a csoportkörben. Nekik ez az első strandröpis idényük, így elsősorban a tapasztalatszerzés volt a céljuk. Szabó Nikolett és Varga-Selmeczi Zsófia a nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen esett ki, Strébl Noémi pedig Kövesdi Rékával (GRC) az 5. helyen zárt.

 

 

Éremesélyes párosunk, Báder Júlia és Botyánszki Fanni hazai pályán is jól játszott és egészen a döntőig menetelt. Ott végül két szoros szettben kikapott a kettős a szegedi Baksa Panna, Kiss Nóra duótól 2:0-ra, így ezüstérmesként zárták sportolóink az U16-os versenyt.

Vasárnap sem csillapodott a hőmérséklet, így a meleg mellett a forró homokkal is meg kellett küzdeniük a strandröplabdázóknak. Az U22-es mezőnyben három párosunkért szoríthattunk, de a többi résztvevő között is felfedezhettünk BVSC-s arcokat, akik teremben nálunk játszanak – mivel strandröplabda szakágunk később indult, így többen homokon még korábbi csapataikban játszanak –.

 

 

Sztanojev Flóra és Szabó Luca ezúttal is a csoportkörben esett ki, míg Rézmann Norina és Pintér Lili számára a negyeddöntőbe jutás jelentette a végállomást. A Báder-Botyánszki kettős ezúttal is a döntőig menetelt, ahol Kristóf Dóra (GRC) és Kun Stefánia (SRSE) duója várt rájuk. A BVSC-s páros ezúttal nem ismételte meg a szombati forgatókönyvet és megnyerte az első szettet. A folytatásban szép megoldásokat láthattak a nézők mindkét oldalon és fej-fej mellett haladtak a lányok, azonban Juli és Fanni bírta jobban a végjátékot, így megérdemelten lett övék az aranyérem! A hétvégi eredményeknek is köszönhetően pedig készülhetnek az U16-os országos döntőre!

„Először rendeztünk hazai tornát, amelyet a szervezők és a játékosok is nagyon vártak” – értékelte Péter Krisztina szakosztályvezetőnk a hétvégét honlapunknak. „Sikerült a nyár legmelegebb hétvégéjén lebonyolítani a két korosztályos versenyt, de a BVSC létesítménye remek helyszín volt, hiszen a pályákat állandóan frissítettük, illetve a játékosoknak lehetőségük volt két mérkőzés között lehűteniük magukat a medencékben. A forróság miatt szép számmal voltak strandlátogatók is, akik nagy lelkesedéssel és szurkolással követték a rendezvényt. Kaposvárról, Szegedről és több fővárosi klubból is érkeztek a kupára és a visszajelzések alapján is elismerték és megköszönték a szervezői munkánkat. Ami viszont a legfontosabb fiatal sportolóink eredménye mellett, hogy minden páros szívesen látogatna el újra a következő versenyünkre is!”

Gratulálunk minden sportolónknak az eredményeikhez!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay