Nem utazhat az U23-as EB-re Lovassy Patrik Rómeó

Nem utazhat az U23-as EB-re Lovassy Patrik Rómeó

Szeptember végén pozitív koronavírus-tesztet produkált a felnőtt országos bajnokságon remeklő pályakerékpárosunk Lovassy Patrik Rómeó. Így ő sajnos biztos nem lehet ott az októberi U23-as Európa-bajnokságon, a felnőtt Eb-re viszont még van remény.

Szeptember 29-én végezték el az olaszországi U23-as Európa-bajnokság előtti kötelező koronavírus-tesztet, amely során Lovassy Patrik Rómeó mintája pozitív lett. Bár az azt követő teszt már negatív eredményt hozott, sajnos az október 8. és 13. közötti korosztályos megmérettetésen a jelenleg érvényben lévő protokoll miatt nem vehet részt, ami nagy veszteség, hiszen sprintben és keirinben is az esélyesek között indult volna, utóbbiban junior Európa-bajnoki 6. helyezett.

„Nagyon szigorú szabályai vannak annak, hogy egy válogatott sportoló hogyan és mikor térhet vissza újra a versenypályára, ha pozitív mintát adott. A versenyző jelenleg karanténban van, tünetmentes, a keret többi tagjánál nem mutatott fertőzést sem az első, sem a második teszt” – mondta szakosztályvezetőnk, Pataki Ibolya, aki egyben a Magyar Kerékpáros Szövetség pályaszakágának szövetségi kapitánya is.

A szakvezető hozzátette, hogy most az a legfontosabb, hogy Rómeó a november 11-15. között rendezendő felnőtt, bulgáriai Eb-n részt tudjon venni. Ha minden jól megy, akkor október 24-én megkezdik a kötelezően előírt vizsgálatokat, és akkor a sportorvosi engedélyt is visszakaphatja addig.

Jobbulást kívánunk sportolónknak!

 

Fotó: Szilágyi Lili

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay