Horváth Henrik: Az az álmom, hogy legyen Top100-as játékosom

Horváth Henrik: Az az álmom, hogy legyen Top100-as játékosom

A szeptember fontos mérföldkő volt tenisz szakosztályunk életében, hiszen azóta már utánpótlás versenyzői is vannak a BVSC-nek, akik Fótról érkeztek Horváth Henrik irányításával. Új szakosztályvezetőnkkel beszélgettünk a céljairól!

Már eltelt pár hét, amióta itt vagytok. Milyen várakozásokkal érkeztetek a BVSC-hez?

Nagy reményekkel jöttünk, ugyanis nem nehéz ennél szerényebb körülmények közül érkezni, hiszen jelenleg a BVSC az egyik legjobb hely az egész országban. Így mindenki izgatott volt, mert ilyen kiváló helyen azért nem tudtunk készülni korábban. Ez a közeg pedig még jobban inspirál minket. Azért már egyre jobban belakjuk a pályákat és egyre otthonosabban mozgunk a telephelyen. Nagyon jó, hogy itt van egyből a konditerem, sok pálya van és tényleg csak jót tudok mondani az eddigi tapasztalatainkról.

Több utánpótláskorú játékossal érkeztél, akik már szép eredményeket értek el országos szinten is. Mit kell tudnunk a fiatalokról?

Jelenleg 14 igazolt játékossal érkeztünk. Közülük hárman válogatottak. Tóth Vili U12-ben lett kerettag, Szebeni Miki idén augusztusban megnyerte U12-ben a magyar bajnokságot, ami nagyon kiemelkedő eredmény és sok kolléga felkapta rá a fejét. Pécsi Boglárka pedig U16-ban van ott a ranglista elején és számtalan kiemelt versenyt nyert már. Miki és Vili egyébként párosban is első lett a magyar bajnokságon. Úgyhogy elég jó csapattal tudunk indulni és innentől kezdve a munkából próbálunk minél többet kihozni. Ami pedig nagyon biztató, hogy sokan érdeklődnek azáltal, hogy bekerültünk Pestre. Én sosem azt mondom, hogy én, hanem azt, hogy mi, mert van egy csapatunk. Ugyanis van egy álmom, hogy játékosokat neveljek és legyen majd egy Top100-as játékosom. Őt ki lehet nevelni, de egyedül nem. Ehhez kell egy csapat, egy edzőkolléga, kondiedző és sok minden más is. Itt ezt abszolút meg lehet valósítani.

Adott akkor az infrastruktúra és a bázis is, amire lehet építkezni. Bár említetted, hogy mi az álmod, de milyen rövidtávú célokat tűztél ki?

Azt említettem a sajtótájékoztatón is, hogy néhány éven belül szeretnénk létrehozni egy olyan gyerekbázist, amely ennek az egésznek az alapját tudja majd adni. Ha lenne 2-300 fős utánpótlásunk, abból már lehetne meríteni. Ez kicsit merész szám, de minél több gyereket vonzunk be, annál több esélyünk van megtalálni azokat a tehetségeket, akikből profi játékos lehet. De akár a mostaniakban is benne lehet ez a cél.

A jelenlegi játékosokkal milyen terveitek vannak a jövő évre?

Miki, aki magyar bajnok lett, most vált korosztályt, rá nehéz év vár, hiszen fiatal 14 éves lesz. Ilyenkor nem a technikai, a tudásbeli szintkülönbség jön ki a legjobban, hanem a fizikum, ami nagyon meghatározó, de azért nála is bizakodunk, mert a 12 évesek között amikor fiatalabb volt, akkor is döntőzött. Bár 10-11 éves korban nincs akkora különbség, mint amekkora lehet 12-14 éves korban, úgyhogy meglátjuk. Vili a Top4-ben kezdi az évet, neki önbizalom kell még ahhoz, hogy elhiggye, jó játékos. Bogival kapcsolatban azért vagyok bizakodó, mert most kezdett el többet edzeni, beléptek a reggeli tréningek is az életébe. Illetve korosztályában ő lesz az idősebb, úgyhogy bízom benne, ő is ott lehet a ranglista elején és akár egy magyar bajnoki címet is szerezhet majd. A rövidtávú cél nála, hogy itthon mindenkit legyőzzön és utána kijusson a nemzetközi porondra is. Egyébként Miki és ő is jár nemzetközi versenyekre. Továbbá van több olyan játékosunk, akik 1-2 éve kezdték el a versenyteniszt és közöttük is van olyan, aki a Top10 körül lehet a hazai ranglistán. Belőlük is jó játékosok lehetnek, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok!

Sok sikert kívánunk ezen az úton! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay