Rajtol a kézilabda NB II

Rajtol a kézilabda NB II

Labdarúgóink és férfi vízilabdázóink után szombaton női és férfi kézilabdázóink számára is elrajtol a 2023-2024-es idény. Előbbiek ráadásul itthon, a BVSC Open keretén belül játsszák első mérkőzésüket!

Elsőként női kézilabdázóinkon a sor a szakosztálynál, hogy elkezdjék a szezont. Ugyanis Balog Beáta tanítványai már szombaton 11 órakor pályára lépnek a Szőnyi úton - a komplexumban több helyszínen zajló BVSC Open részeként, ingyenes nyílt napunkról itt írtunk bővebben -. Az 1. fordulóban a Rákosmente lesz a mieink ellenfele. Tavaly a BVSC az NB II Északi-, míg leendő ellenfelünk a harmadosztály Déli csoportjában szerepelt. A Rákosmente 19 ponttal a 7. helyen zárt, a zuglói csapat pedig kilencedik lett.

„Új lebonyolítása lesz a bajnokságnak, az alapszakasz után alsó- és felsőházzal. Az eddigi legfiatalabb csapatot irányítom, sok ifi játékossal, de nagyon szorgalmasak a lányok és alázatosak. Remélem, tudunk meglepetést okozni, de nehéz még ilyenkor konkrét célokat kitűzni. Az első meccsen hazai pályán a BVSC Open keretében szeretnénk győzelemmel kezdeni az idényt a Rákosmente ellen” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

A férfiak a tavalyi évhez hasonlóan a Budakalászi SC 1995 csapatával találkoznak az 1. fordulóban. Annyi különbséggel, hogy ezúttal nem otthon, hanem idegenben lépnek pályára. Reméljük, az eredmény kedvezőbb lesz az akkori 13 gólos vereségnél, még akkor is, ha a tavalyi ezüstérmes a Szentendrén játszott visszavágón is 12 góllal bizonyult jobbnak.

„Nem ment el senki, viszont érkezett 4 játékos, így nagyobb lett a merítési lehetőség és a verseny is komolyabb több poszton. Ez mindenképp jó. Sok edzőmeccset játszottunk, jól sikerült a felkészülésünk. Többet várunk magunktól, érettebb lett a játékunk is tavalyhoz képest. A merész célunk a felsőház elérése, de ősszel fogjuk látni, hogy mire elég a keretünk. A sorsolásunk nem könnyű, hiszen a tavalyi ezüstérmes otthonában kezdünk, de szeretnénk megnehezíteni a dolgukat” – árulta el Somogyi Péter vezetőedző a várakozásait.

A női csapat tehát 11 órától lép pályára a Szőnyi úton, míg a férfi 18 órától Szentendrén a Budakalász ellen.

Sok sikert kívánunk csapatainknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay