Egyre közelebb az olimpia

Egyre közelebb az olimpia

Női kardcsapatunk újabb világkupa-éremmel került közelebb Párizshoz. A Pusztai Lizával és Szűcs Lucával felálló válogatott a bronzasszóban Bulgáriát győzte le Limában.

Már az egyéni verseny után is örülhettünk a Peruban rendezett női kard világkupán, hiszen Pusztai Liza egészen a negyeddöntőig menetelt. Bár Szűcs Luca a főtábla első körében a későbbi bronzérmes amerikai Tartakovsky-tól 15:8-ra kikapott, Liza jól vette az akadályokat.

Az olasz Passarot könnyebben (15:8), míg a koreai Csojt nagyobb csatában (15:14), de felülmúlta. Aztán következett a francia Apithy-Brunet, aki ellen nagy bravúrt elérve jutott be a negyeddöntőbe (15:13). Ott végül a későbbi győztes, az ukránok klasszisa, Harlan állította meg (11-15), így Liza a nyolcadik helyen zárt.

A legfontosabb a csapatverseny volt, ahol eddig is jól állt világbajnok válogatottunk, de a lányok újabb fontos lépést tettek a párizsi olimpia felé. Algéria nem okozott nagy gondot a mieinknek (45:25), a negyeddöntőben viszont az Egyesült Államok elleni asszó szorosabban alakult a Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta négyesnek. A magyar csapat végül 45:40-re nyert.

A legjobb négy között a franciák ellen nem találtuk az ellenszert, így a vb-döntő visszavágóján ezúttal riválisunk örülhetett a 45:35-ös sikernek. A bronzasszót viszont ismét irányították a lányok, így a Bulgária elleni 45:42-es győzelem azt jelenti, hogy bronzéremmel és ami még fontosabb sok-sok ranglista ponttal térhetnek haza Peruból a lányok. Bár még nem zárult le az olimpiai kvalifikációs időszak, de a mieink ezzel az újabb kiváló eredménnyel már nehezen kerülhetnek ki a kvótások rangsorából. Ráadásul hamarosan már Márton Anna is remélhetőleg ott lesz a társakkal a páston.

Közben Barcelonában a női párbajtőrcsapattal Dékány Kinga végzett a hatodik helyen, itt sajnos fordított a helyzet és nagy bravúrra lenne szükség a párizsi kvalifikációhoz, de amíg él a remény, nem adjuk fel.

Gratulálunk sportolóinknak!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay