Új szabályokkal, de a régi célokkal várják az évet szinkronúszóink

Új szabályokkal, de a régi célokkal várják az évet szinkronúszóink

Komoly változások történtek a szinkronúszás szabályrendszerében, így új kihívásokkal várhatják sportolóink ezt a szezont. Szakosztályvezetőnket, Horváth Erikát kérdeztük az újításokról és a célokról is!

Jó eredményekkel kezdődött számotokra a szezon, de miként várjátok ezt az idényt?

Nagyon nehéz dolgunk lesz ebben az évben. Ugyanis a szinkronúszás 99 százaléka megváltozott. Teljesen új szabályok vannak és ezek alapján kell minden kategóriát összerakni. Ráadásul az új szabályokban lekötött, meghatározott dolgokat kell teljesíteni. Az edzőn nagyon sok fog múlni, hogy a kűrök mennyire lesznek nehezek. Tehát taktikusan hova teszem be az előírt dolgokat. Ha nem készülök fel eléggé, akkor nem tudok összerakni egy olyan kűrt, amivel újra bekerülhetünk a Top3-ba. Nagyon sok múlik majd rajtam, ezért ezerrel tanulok, próbálom magamévá tenni az új szabályokat, de nagyon bonyolultak és összetettek. Idáig sem voltunk egyszerű sportág, de most már különösen nem leszünk azok.

Akkor nem lehet rutinszerűen belevágni ebbe az évbe.

Egyáltalán nem. A free programunkban, amiben eddig azt csináltunk, amit akartunk, abban is meghatározták, hogy hány darab lábkombinációnak kell benne lennie, illetve ezek hossza is különböző erősségű gyakorlatot jelent majd.

Ilyen előzmények után milyen célokat lehet kitűzni?

A felnőtt korosztállyal már készen vagyunk az új hosszú programmal az új szabályok szerint. Magasra tettük a mércét, mert az első láb a kűrben az 30 másodperc hosszú, majdnem 40 mozdulattal.

És mikor láthatjuk majd ezeket?

Az országos bajnokságon április végén. Az a fő cél, hogy minél jobban tökéletesítsük és ott meg tudjuk csinálni. Továbbá a bírók is változtak. Tehát van egy úgynevezett technika kontroller, aki ezt az egészet ellenőrzi. Nekem majd ki kell töltenem egy edzői kártyát, ahol leírom, hogy hány másodpercre tettem be ezeket a lábakat és mit tartalmaznak. Illetve hányas pályára, milyen erősségűre csináltam a kűrt. Ha pedig ezek nincsenek meg a kűr közben, akkor az ellenőr le is nullázhatja a lábat. Úgyhogy nagyon megkötötték a kezünket, de a továbbiakban is szeretnénk szép eredményeket elérni.

Sok sikert kívánunk ehhez! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay