Kiváló formában, továbbra is Bob Bowmannel készül Kós Hubert

Kiváló formában, továbbra is Bob Bowmannel készül Kós Hubert

Miközben úszóink többsége az országos bajnokságon szállította az érmeket, addig Kós Hubert az Egyesült Államokban ért el kiváló időket. 100 méter pillangón ráadásul az olimpiai bajnok Caeleb Dressellel holtversenyben nyert. Sportolónkkal beszélgettünk!

Nagyon jó időket úsztál a Tyr Pro Swim-sorozat San Antonióban rendezett állomásán. Te hogy értékeled ezeket az eredményeket?

Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fogok úszni. Főleg ahhoz képest, hogy előtte kilenc hétig könnyítettünk. Ilyen hosszú könnyítésem szerintem még nem volt pályafutásom során. Úgyhogy az is benne volt, hogy nem fogok ilyen jól úszni, de végül sikerült, aminek nagyon örültem. Az pedig, hogy Caeleb Dressellel, egy olimpiai bajnokkal, világcsúcstartóval tudtam azonos időt úszni egy olyan számban, amiben remélhetőleg ott lesz ő is az olimpián, az nagyon pozitív dolog.

Akkor nem is számítottál ilyen egyéni csúcsokra?

Nem igazán, mert úgy álltam hozzá ehhez a versenyhez, hogy ez egy próba lesz Párizs előtt. Direkt úgy építettem fel az összes számomat, hogy reggel is olyan időt produkáljak, amivel bekerülnék az olimpián is a középdöntőbe. Nyilván a 100 gyors az más, mert azt nem azért úsztam, hogy egyéniben ott legyek ebben az ötkarikás játékokon. De ott is egy olyan időt kellett teljesítenem, amivel ha benne leszek a 4x100-as váltóban, akkor egy döntős helyezést elérjünk. 100 pillangón és 100 háton viszont olyan időket úsztam, amivel szerintem be lehet kerülni a Top16-ba. Délután pedig az volt a cél, hogy még tovább javítsak. 100 háton szerintem kicsivel gyorsabb idő kell majd (pedig országos csúccsal nyert Kós – a szerk.). Azt éreztem, hogy az volt a három közül a leggyengébb, de összességében nagyon pozitív volt az egész verseny.

A 100 pillangón úszott 50.84 századmásodperc a világranglista harmadik legjobb ideje idén. Ez azt jelenti, hogy ezt a számot is érdemes lesz figyelni Párizsban?

Három éve az olimpia előtt az országos bajnokságon úsztam 51,5 másodpercet 100 pillangón és végre eljött az a pillanat, hogy 51 alá is be tudtam menni és áttörtem ezt a határt. Remélem, ez elég lesz az olimpiára. Azt még nem tudjuk, hogy otthon beelőz-e valaki. Ez majd kiderül a júniusi Eb-n.

Meglepődve hallottuk itthon, hogy edződ, Bob Bowman egyetemet vált. De akkor minden a legnagyobb rendben a felkészülésedben?

Igen, ez kicsit nehéz szituáció volt, főleg, hogy nem egy világbajnoki, hanem olimpiai évben történik. Nyilván nehéz volt nekünk is feldolgozni ezt a hírt, de utána beszéltem vele és megnyugtatott, hogy rám vigyázni fog. Így vele és Leon Marchanddal fogok készülni Párizsig.

Sok sikert kívánunk ezen az úton!

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay