Masters világbajnok a BVSC szinkronúszó csapata!

Masters világbajnok a BVSC szinkronúszó csapata!

Három éremmel, közte két arannyal térhetett haza a dohai masters világbajnokságról a BVSC szinkronúszó csapata. A lányok ismét lenyűgöző teljesítménnyel állhattak fel a dobogó legfelső fokára!

A Horváth Erika vezette 11 fős delegáció összesen 9 kűrt futott a dohai World Aquatics Masters versenyen, egyéni csapat és kombinációs kűr kategóriákban. A lányok számára nem volt újdonság a masters vb légköre, hiszen 2017-ben indult először a BVSC csapata masters versenyen még Budapesten. Azóta viszont minden világ- és Európa-bajnokságról, amin indultak aranyéremmel térhettek haza a lányok. Most sem volt ez másképp.

Az idei dohai világbajnokságon három számban akasztottak érmet a mieink nyakába. A BVSC a teljes mezőny legjobb csapat pontszámával hozta el az aranyat, ugyanígy a szabad kombinációs kűrben. A csapat tagjai volt: Agócs Nóra, Aranyossy-Nagy Zsófia, Blaskó Lili, Juhász Emese, Kovács Dóra, Marschalkó Petra, Petsuk Gabriella, Prokaj Orsolya, Stumpf Kata, Szále-Kiss Kata, Zala Borbála. Segédedző: Aranyossy Klára

Egyéni kategóriában Aranyossy-Nagy Zsófia bronzérmet szerzett, Marschalkó Petra 5. helyen, Agócs Nóra pedig 7. helyen végzett a saját korosztályában.

Bár az idei vb-n minden sportágban alacsonyabb volt a részvételi arány, a magyarok mégis szép számban voltak jelen. „Fantasztikus élmény volt bezengeni az uszodát a Ria-Ria-Hungáriával a fiúk vízilabdameccsén vagy feszült csendben szorítani a műugróinkért. És persze nagyon feldobott minket az ő jelenlétük is a mi versenyünkön” – árulta el honlapunknak Stumpf Kata. „A következő állomás minden bizonnyal a belgrádi Eb lesz a csapat életében, valamint a magyar versenyek. Aztán jön a szingapúri vb, majd a 2027-es budapesti vb, ami minden bizonnyal újabb fénypont lesz a mi masters utunkban.”

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek! Hajrá, magyarok! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay