Biztos párizsi résztvevő a női kardcsapat is

Biztos párizsi résztvevő a női kardcsapat is

Márton Anna visszatért műtétje után a pástra az Athénban rendezett női kard világkupán, így ő is részese lehetett, ahogy klubtársaival, Pusztai Lizával és Szűcs Lucával, valamint Battai Sugárral bebiztosította a magyar csapat az olimpiai kvótát.

Egy héttel ezelőtt a férfi párbajtőr-válogatott váltotta meg párizsi repülőjegyét és bizakodtunk benne, hogy ezúttal kétszeres világbajnok női kardcsapatunk is hasonlóan tesz. Az egyéni versenyben Pusztai Liza menetelt a legtovább. Fiatal klasszisunk a francia Querolit és a koreai Csojt is 15:13-mal búcsúztatta. A nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást, ahol a japánok kétszeres egyéni világbajnoka, Emura állította őt meg (9:15).

Bár a főtábla első körében búcsúzott Márton Anna, az ő esetében nagy öröm volt, hogy a vb utáni második műtét után ismét versenyen láthattuk őt a páston. Szűcs Luca egy kört ment a legjobb 64 között, majd a görög Gudura (10:15) búcsúztatta.

Az egyéninél azonban talán még fontosabb volt a csapatverseny, hiszen az olimpiai kvalifikációban eddig is remekül álló női válogatott bebiztosíthatta az utolsó, belgiumi vk előtt a párizsi részvételt.

A nyolcaddöntőben Görögországot Szűcs vezérletével könnyedén 45:26-ra sikerült legyőzni, a legjobb 8 között viszont a kvótáért nagyon harcoló Ukrajna diadalmaskodott 45:31-re. A már biztos párizsi résztvevő Dél-Korea ellen szoros asszóban maradtunk alul 45:42-re.

Végül a 7. helyet az Egyesült Államok legyőzésével (45:39) sikerült bebiztosítani. Így már biztosan ott lesz a női kardcsapat is a párizsi olimpián.

Gratulálunk a lányoknak és edzőiknek!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay