Két kvótát szereztek karatésaink a korosztályos Eb-re

Két kvótát szereztek karatésaink a korosztályos Eb-re

Az összesített egyesületi rangsor harmadik helyén zártak karatésaink a Hungarian Open nemzetközi versenyen. Ráadásul Béres Botond és Szodorai Bence révén két kvótát is szereztek sportolóink a februári korosztályos Európa-bajnokságra.

Szombaton rendezték az utolsó kvalifikációs állomást a karate utánpótlás számára a jövő februári korosztályos Európa-bajnokságra. Ennek megfelelően népes mezőny gyűlt össze a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban, ahol 16 ország 800 versenyzője mérte össze tudását a Hungarian Openen.

Sportolóink közül  legfiatalabbaknál Berecz Ádám a C kategóriában a 8-9 évesek között lett aranyérmes -33 kg-ban. U10-11-ben Karczub Erik (-35 kg) és Kerekes Panna (+43 kg) is ugyanebben a kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára. Egy korosztállyal fentebb három első helynek is örülhettünk Farkas-Wellmann Ábel (-40 kg), Katona Bence (-45 kg) és Rácz Csaba (+55 kg) révén.

Béres Botond pedig a legjobbak között, az U21-esek -60 kg-os súlycsoportjában zsebelte be az aranyérmet. Ráadásul ezzel az eredményével bebiztosította helyét a magyar csapatban a 2022-es prágai kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságra. Ugyanez sikerült a kadet korosztályban Szodorai Bencének is, aki +70 kg-ban második lett, de ez is elég volt számára a kvalifikációhoz.

Sportolóink összesen 7 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzérmet nyertek a Hungarian Openen és további értékes helyezéseket értek el, így a 71 sportegyesületből az MTK és az UTE mögött a harmadik helyen zárt a BVSC a csapatrangsorban.

Gratulálunk mindenkinek!

 

Aranyérmeseink:

Béres Botond, Karczub Erik, Berecz Ádám, Kerekes Panna Sára, Rácz Csaba, Katona Bence, Farkas-Wellmann Ábel

Ezüstérmeseink:

Boodhoo Noémi, Gyurics Lilien, Farkas-Wellmann Ákos, Csánk Mátyás, Szodorai Bianka, Mohilla Dániel, Szombati Vivien, Szodorai Bence

Bronzérmeseink:

Ádám Adrienn, Szinák Csaba Zalán, Szikszai-Fidel Bence, Papp Réka, Torma Enikő Vivien, Zebegényi Niké

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay