Megvan az olimpia új időpontja

Megvan az olimpia új időpontja

Ahogy arról beszámoltunk, múlt héten hivatalosan is eldőlt, hogy 2021-re halasztják a tokiói olimpiát és paralimpiát. Hétfőre viszont az is kiderült, hogy mikor lesz az új időpont. Július 23-án kezdődik, míg augusztus 8-án zárul az ötkarikás játékok.

Múl héten még csak annyit lehetett tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztják a tokiói olimpiát és paralimpiát, valamint, hogy 2021 nyaráig kell megrendezni az eseményt. Hétfőre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a játékok szervezőbizottsága, valamint Tokió városa és a japán kormány közösen jelezte, hogy az olimpiát július 23. és augusztus 8. között, míg a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

A NOB hírleveléből kiderül, hogy az illetékes szervek vezetői – Thomas Bach NOB-elnök, Mori Josiro, a szervezőbizottság elnöke, Koike Juriko, Tokió kormányzója, valamint Hasimoto Szeiko, olimpiáért és paralimpiáért felelős miniszter – telekonferencia keretében egyeztek meg az új dátumról.

„Szeretnék köszönetet mondani minden nemzetközi sportszövetségnek egyhangú támogatásukért, a kontinentális és a nemzeti olimpiai bizottságoknak pedig a nagyszerű közreműködésükért és támogatásukért” – idézte a NOB Thomas Bachot. „Köszönöm a NOB sportolói bizottságának is a munkát, állandó kapcsolatban voltunk az elmúlt napokban. Bízom abban, hogy a szervezőbizottsággal, a tokiói és a japán kormánnyal, valamint minden partnerünkkel megfelelünk ennek a példátlan kihívásnak. Az emberiség jelenleg egy sötét alagútban van, a tokiói olimpia lehet a fény az alagút végén.”

Azért döntöttek úgy, hogy az idei időponthoz képest egy nappal tolják el a rendezést, mert így a minimumra csökkenthető a halasztás miatti zavar a nemzetközi sportnaptárban, valamint ezzel elég idő marad a még hátralévő kvalifikációs versenyek lebonyolítására is.

Múlt héten sportolóink így reagáltak a halasztásra.

 

Forrás: MTI

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay