Komoly célok és olimpiai álmok

Komoly célok és olimpiai álmok

Mint beszámoltunk róla, a Magyar Padel Szövetség Andrejszki Dórát választotta 2023-ban az év női játékosának. Sportolónk többek között ezt az elismerést is értékelte, továbbá kiemelte, hogy párostársa, Juhász Pálma nélkül ezt nem érte volna el és már előre is tekintett!

Mit jelent számodra ez az elismerés?

Természetesen nagyon örültem ennek a kitüntetésnek. Egy évvel korábban adták át először ezt a díjat és akkor is volt szerencsém elnyerni. Ami persze nagyon megtisztelő. Nagyon sok munka és lemondás van mögötte, úgyhogy az ilyen visszacsatolások jól esnek az embernek. Ettől függetlenül annak még jobban örülnék, ha ilyenkor nem feltétlenül egyedül lennék kiemelve, mivel ez egy csapatsportág. Ráadásul a legtöbb versenyen Juhász Pálmával értem el ezeket a szuper eredményeket 2023-ban. Úgyhogy szerintem ő ezt legalább annyira megérdemli, mint én. Már 2 éve együtt játszunk, így tulajdonképpen minden sikert közösen értünk el.

Milyennek értékeled összességében a tavalyi éveteket?

Szerintem szuper évet zártunk Pálmával. Nagyon sok versenyre eljutottunk. Rengeteget utaztam edzés és verseny miatt is. Kicsit el is fáradtam év végére, de remélem, hogy ez csak egy plusz löketet ad ahhoz, hogy folytassam minél keményebben a felkészülést és eljussak olyan versenyekre, amelyek a terveim között szerepelnek. Szeretnék jó játékosok ellen játszani és olyan szintre kerülni, hogy nemzetközileg is megemlítsenek.

Mennyire nehéz a sportot összehangolni a munkával?

Mindketten teljes munkaidőben dolgozunk. Én nagyon hálás vagyok a munkahelyemnek. A Szinga Sport Kft-nél dolgozom és mi forgalmazzuk a Dorko magyar márkát és sok más márkával dolgozunk együtt az üzleteinkben. Nagyon szerencsésnek gondolom magam, hogy a főnökeim és a munkatársaim segítenek abban, hogy tudjam ezt a sportot így csinálni. Remélem, ez idén is tud folytatódni így.

Miben szeretnél előre lépni tavalyhoz képest?

Nagy erővel dolgozok azon, hogy bármilyen szponzori támogatáshoz hozzá tudjak jutni. Továbbá oktatok pár órát egy héten. Az a célom ugyanis, hogy havi szinten legalább egy, de akár két nemzetközi versenyre is eljussak. Ennek azért elég nagy költsége van. Bár ez nem teljesen csak rajtam múlik, de ami az én részem, azt szeretném beleadni és minél többet versenyezni és egy magasabb ranglista pozíciót elérni nemzetközi szinten.

Mikor láthatunk titeket Pálmával újra versenyen?

Az idei célok közt van a szabadtéri és a fedett pályás OB-cím megvédése is. Utóbbi február közepén lesz, jelenleg erre készülünk. Ha minden igaz, tavasszal lesz világbajnokság csapat selejtező, itt reméljük, hogy részt tudunk venni és akár a legjobb 8 csapat között végezni. Sajnos a nemzetközi versenynaptárban egyelőre csak a januári versenyek vannak kiírva, úgyhogy nagyon várjuk, hogy a többi hónapra is meghirdessék a versenyeket és el tudjunk kezdeni dolgozni az éves terven.

Továbbá nagyon várjuk, hogy hírt kapjunk arról, 2032-ben olimpiai sportág lesz-e a padel. Nem tudom, hogy ez 2024-ben kiderül-e, de most több helyről hallani, hogy erre van esély. Én minden erőmmel szeretnék azért tenni, hogy amennyiben ez így lesz, akkor Magyarország kapjon kvótát ebben a sportágban is majd az ötkarikás játékokra.

Sok sikert kívánunk idén is a lányoknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay