A világbajnok ellen kezd fiatal karatésunk az Eb-n

A világbajnok ellen kezd fiatal karatésunk az Eb-n

Szombaton lép tatamira Ádám Alexandra a ciprusi korosztályos karate Európa-bajnokságon. A sorsolás nem volt kegyes hozzá, hiszen rögtön az aktuális világbajnok ellen kezd. Ennek ellenére szeretne a dobogó közelében zárni!

Szerdán München érintésével érkezett meg utánpótlás-válogatott sportolónk, Ádám Alexandra a ciprusi Larnacába, ahol péntektől vasárnapig rendezik a korosztályos karate Európa-bajnokságot. Sportolónk az U21-eseknél -68 kg-ban lép tatamira szombaton.

„Szerencsére minden a tervek szerint alakult az utazás során, már szerdán tudtunk edzeni a helyszínen, majd csütörtökön a gyakorlás mellett a mérlegelés is jól sikerült. A tavalyi korosztályos világbajnokság óta elvégeztük azt a munkát edzőmmel, Bartha Nikolával, amelyet terveztünk és kijavítottuk a hibákat. Úgyhogy bizakodóan várom az Eb-t, ahol szeretnék a dobogó közelében zárni” – nyilatkozott már a helyszínről sportolónk.

Könnyű dolga nem lesz, hiszen már rögtön az első mérkőzésén a súlycsoport egyik esélyese, a tavalyi törökországi vb-n aranyérmet szerző Thalya Sombe vár majd rá. Alexandra elárulta, hogy ellenfelének nagyon jók a kezei, de lábmunkájával megfoghatja őt a magyar versenyző.

„Mivel már Eb-n és vb-n is szerepelt korosztályában, így fontos, hogy ez a versenyrutin megvan Alexa számára” – ezt már edzője, Bartha Nikola mondta tanítványáról. „Fejben kell feldolgoznia, hogy ez egy kontinensviadal, az adottságai megvannak a jó szerepléshez. A francia nehéz ellenfél lesz, mert a kézmunkája is jó és jól érzi a távolságot, de ezeket az utóbbi időben sokat gyakoroltuk.”

Sok sikert kívánunk sportolónknak az Európa-bajnokságon!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay