Világbajnokságra készül U21-es karatésunk

Világbajnokságra készül U21-es karatésunk

Szerdától vasárnapig Törökországban rendezik a kadet, junior és U21-es karate-világbajnokságot. Legutóbbi korosztályban pedig lesz BVSC-s érdekeltségünk is Ádám Alexandra révén. Edzőjével beszélgettünk!

Jól sikerült a felkészülés Ádám Alexandra számára, aki az őszi versenyeken kimagaslóan teljesített, amely edzője, Bartha Nikola szerint nagyon biztató. Az esélylatolgatás azonban nehéz egy ilyen komoly viadal előtt, hiszen élete első világbajnokságán szerepelhet az U21-es mezőnyben.

„Sokkal taktikusabban küzd, mint korábban. Az európaiakat jól ismerjük. Ami a hátránya lehet, hogy ázsiaiakkal és más kontinensek sportolóival még nem találkozott, mivel azt nem tudtuk megoldani, hogy ilyen versenyekre elutazzunk. Úgyhogy számomra csak az a kérdés, hogy ezeket az akadályokat miként tudja majd venni” – nyilatkozta Nikola.

Alexandra erőssége a lábak és rúgások. Edzője hozzátette, hogy ha ezeket jól előkészíti, akkor nincs olyan helyzet, ahonnan ne tudná úgymond felpattintani a lábát. Sportolónk már a verseny helyszínén, a törökországi Konyában gyakorol, holnaptól pedig már Nikola is csatlakozik hozzá.

Fiatal tehetségünk pénteken lép tatamira a -68 kg-ban az U21-esek között. Sok sikert kívánunk neki!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay