Történelmi siker a padel Eb-n

Történelmi siker a padel Eb-n

A magyar padel történetében még nem ért el olyan sikert női páros, mint az Andrejszki Dóra, Juhász Pálma kettős a portugáliai Európa-bajnokságon, ahol Open kategóriában a legjobb 8 közé jutottak a lányok. Továbbá csapatban Dutat Kriszta szakosztályvezetőnkkel kiegészülve a 9. helyen zártak.

Ahogy arról beszámoltunk, három sportolónk (Andrejszki Dóra, Dutat Kriszta és Juhász Pálma) szerepelt a Lisszabonban rendezett Padel Európa-bajnokságon. Dóri és Pálma ráadásul Openben a negyeddöntőig menetelt, ami az eddigi legjobb eredmény, amit magyar páros Európa-bajnokságon elért.

„Eseménydús versenyen vagyunk túl. A nyílt kategóriában finn és svájci párosok elleni győzelmekkel egészen a legjobb 8-ig jutottunk Dórival. Magyar páros még ilyen jól nem szerepelt, de az eredmény mellett nagyon büszke vagyok a mutatott játékunkra is. Végig fegyelmezetten és fókuszálva meccsről-meccsre emeltük a színvonalat. A portugálok elleni negyeddöntőben is éreztük, hogy akár a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Ez magabiztosságot ad nekünk és megerősíti, hogy jó úton járunk és ott a helyünk a nemzetközi mezőnyben” – árulta el Pálma.

„Életem eddigi legeredményesebb hetén vagyok túl, ami a padel karrieremet illeti, de szerintem Pálma is” – kezdte értékelését Dóri. „Bár a csapat része nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, egyénileg nagyon szépet meneteltünk. Összesen 7 meccsünk volt a csapatot és opent egybevetve és ezekből 6 meccsről győztesként jöttünk le. Továbbá a hetediken is szoros eredményt értünk el. Olyan játékosokat sikerült megvernünk, akiktől 2 éve ugyanezen a versenyen Bilbaoban simán kikaptunk. A finnek és a svájciak jóval Magyarország előtt ismerkedtek meg a padel sportággal. Azonban ellenük egyéniben és a csapat meccseken is bizonyítani tudtuk Pálmával, hogy mi vagyunk a jobbak.”

A C csoportban a 3. helyen végzett a női csapat, legyőzve az íreket. Végül a lányok a 9. helyen zárták az Eb-t.

„Sajnos Szendrei Viktória páros partneremmel döntő szett 6:4-re kaptunk ki, amivel a németek nyertek csapatban 2:1-re. Viszont az erős nemzetközi mezőnyben a legjobb magyar női páros 8 közé jutott! Fantasztikus játékkal és nagy akarattal, küzdéssel! Büszkék vagyunk rájuk! Ráadásul Dóri és Pálma ezzel az eredménnyel történelmi sikert ért el a magyar padelben. Azért az látszott, hogy itthon a női szakág még gyerekcipőben jár. Több fiatal játékosra van szükség. Azt tudtuk, hogy a legjobbak a portugál és spanyol játékosok, de érdekes volt tapasztalni, hogy a dán és a finn padel is nagyon erős” – értékelte a versenyt szakosztályvezetőnk, Dutat Kriszta.

„Nagyon jó hangulat volt egész héten. A csapatkapitányunk Imre László szuperül összefogta a női és férfi válogatottat egyaránt” – tette hozzá Dóri. „Részt vettem már pár olyan versenyen, ahova együtt utazott a válogatott, de ez volt talán a legjobb és nem csak az eredmények miatt, hanem úgy éreztem, hogy nagyon egyben volt a csapatunk. Dutat Kriszta szakosztályvezetőnk is osztozott velünk ebben az örömben, hiszen csapatban ott volt velünk és nem csak biztatott minket a meccseink alatt, hanem játszott is és szépen helyt állt. Szuper tagja volt a csapatnak. Nagyon örülök, hogy a Magyar Padel Szövetség idén is adott lehetőséget arra, hogy más európai országok ellen megmérettessük magunkat, köszönjük nekik ezt és a támogatást, amivel hozzájárultak az utunkhoz és a felkészülésünkhöz.”

„Nagyon élveztem a csapatversenyt is. Végig támogatta egymást a férfi és női válogatott. Örültünk egymás sikereinek. Ezúton is köszönjük a támogatást Imre László szövetségi kapitánynak és a MAPASZ-nak” – mondta Pálma.

„Kriszta mint szakosztályvezető és mint BVSC is sokat segített a felkészülésünkben” – zárta a visszatekintést Dóri.

A párosra egyébként a hónap végén is fontos verseny vár, hiszen a lányok még az Eurochampions Trophy névre hallgató viadalon is elindulnak. Ez az európai országok bajnokainak a versenye lesz.

Gratulálunk a lányoknak és a válogatottnak!

Fotó: Magyar Padelszövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay