Megérett a csapat az NB II-re

Megérett a csapat az NB II-re

Bravúros győzelmekkel zárták férfi kézilabdázóink a szezont és ezeknek köszönhetően bennmaradó helyen végeztek első NB II-es szezonjukban. A csapatot szezon közben átvevő Somogyi Péterrel beszélgettünk az idényről!

Két, mondhatni bravúros győzelemmel zártátok a szezont, így újoncként kiharcoltátok a bennmaradást az NB II-ben. Mennyire lepett meg, hogy a Honvéd után a Fradit is sikerült legyőzni?

A Gödöllő meccsen, amely már kicsit hamarabb bebiztosíthatta volna a bennmaradásunkat, kikaptunk egy góllal. Ezt követően kicsit elveszítették a srácok a hitüket, hogy sikerül meghosszabbítanunk az NB II-es tagságunkat. De következett egy hosszú szünet, így kellett összeszednünk magunkat, ami azért nem volt könnyű, mert voltak hiányzók és amúgy sem voltunk sokan. Aztán a Honvéd elleni találkozó lett volna az utolsó május végén, de riválisunk megkért bennünket arra, hogy tegyük korábbra a meccset. Ebbe belementünk és elkezdtünk készülni rájuk. Volt is esélyünk, mert a Honvéd már biztos bennmaradónak számított. Aztán megnyertük ezt az összecsapást és ez adott egy kis üzemanyagot a Fradi ellen. Ott már érződött nagyon a fiúkon, hogy akarják a sikert. Koncentráltan érkeztünk és sikerült egy viszonylag sima meccsen legyőzni a Ferencvárost.

Az utolsó két meccsen érződött, hogy már nincs akkora nyomás a játékosokon és ennek is köszönhető ez a két siker?

Igen, én is így látom. Több lépcsőn kellett a szezon alatt végig mennünk. A legelején novembertől egy gödörből kellett kimásznunk valahogy. Fel kellett építeni, hogy tudjanak hinni magukban és egymásban a fiúk. Ott pont a Gödöllő ellen tudtunk győzni, ami ezen segített. Aztán meg kellett találni azt a játékstílust, ami a csapatnak jól áll. Illetve a védekezésben is olyan embereket kellett találni, akik 3-as védőbe be tudtak szállni, ami kulcspozíció a hatosfalunkban. Nagyon nem volt könnyű dolgunk a Fradi ellen, mert a csoportunk egyik legjobb együtteséről volt szó. Ráadásul akadt hiányzónk is sérülés miatt. Mégis nyertünk. A Gödöllő ellen nem tudtuk átlépni azt a lelki gátat, hogy olyan meccset tudjunk nyerni, ahol mi vagyunk az esélyesebb. Addig mindenki úgy könyvelt el minket, hogy a BVSC-t meg kell verni. Úgyhogy rajtunk nem volt teher, hogy esélyesként lépnénk pályára. Kivéve a Gödöllő elleni egy meccset. Ugyanis előtte nagyon jól szerepeltünk. A Dunakeszi után a Füzesabonyt is megvertük és a Rákosmente ellen a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtottuk az első félidőben. Közben a Gödöllő vereséggel érkezett, de ezen a találkozón összeszedték magukat. Mi pedig az első játékrészben nagyon elrontottuk a támadásokat. Ezzel szemben a Fradi ellen nem számítottunk esélyesnek, de belekapaszkodtunk az utolsó szalmaszálba.

Azonban ezzel még nem volt vége az izgalmaknak, hiszen a biztos bennmaradáshoz kellett az is, hogy másnap kiszurkoljátok a Dunakeszi botlását a PLER ellen.

Azt a találkozót online követtük végig az MKSZ honlapján. Végül egy góllal sikerült nyernie a PLER-nek, ami azt jelentette, hogy biztos bennmaradunk.

Bár a felnőtt csapat számára lezárult a szezon, az ifire még fontos párharc vár a Szigetszentmiklós ellen, az I. osztályban maradásért. Mire számítasz azon az összecsapáson?

Június 10-én ki-ki meccset játszunk az osztályozón velük. Amelyik csapat nyerni tud semleges helyszínen, az marad bent a legjobbak között. A felnőttek közül öten játszanak az ifik között is. Nem lesz könnyű dolgunk, de szeretnénk jó eredményt elérni. Ami a nehézségünk volt, hogy a kapusunk márciusban kiesett kéztörés miatt és csak ezen a héten tért vissza. Reméljük, hasonló eredményt tudunk elérni, mint a felnőttekkel a bajnokság végén.

Mikor kezdődik a felnőtt csapat számára a következő idény?

Az NB II várhatóan szeptember közepén indul. A felnőtt csapat augusztus elején kezdi a felkészülést. Jelenleg úgy tűnik, hogy az együttes magja marad, de az ifi eredmény is befolyásolja, hogy milyen fiatalokat tudunk majd idecsábítani, akik akár a felnőttek között is megállják a helyüket.

Sok sikert kívánunk! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay