Ezüstérmes zárás az olimpiai kvalifikációban

Ezüstérmes zárás az olimpiai kvalifikációban

A második helyen zárta az olimpiai kvalifikáció utolsó állomását, a belgiumi világkupát a női kardcsapat. A válogatottban három BVSC-s sportolónk is szerepet kapott!

Közel egy év után a belgiumi St. Niklas-ban zárult a női kardozók számára az olimpiai kvalifikációs sorozat. A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca alkotta kvartett már az előző állomáson bebiztosította párizsi repülőjegyét, így a felszabadultan várhatták a lányok az utolsó megméretést.

Egyéniben Luca a legjobb 64 között a francia Querolitól kapott ki (9:15), Liza és Panka viszont jól vette az első két akadályt és végül a legjobb 16-ig meneteltek. Előbbi a bolgár Ilijeva (8:15), míg utóbbi a japán Fukusima (9:15) ellen maradt alul.

A csapatverseny során aztán a nyolcaddöntőben Szűcs vezérletével 45:30-ra sikerült legyőzni a németeket, majd az olaszok sem okoztak gondot a lányoknak. Itt már Márton is pástra lépett, így részese volt a 45:41-es győzelemnek.

Az elődöntőben Luca ismét kimagaslóan vívott a csapat pedig 45:42-re felülmúlta Dél-Koreát. A fináléban megismétlődött az előző két vb-döntő párosítása, ezúttal viszont a franciák nyertek (32:45). Búslakodásra viszont nincs ok, hiszen a lányok a 7 kvalifikációs állomásból 5 alkalommal is dobogóra álltak, így a mai ezüstérem mellett a rangsort is a második helyen zárták!

Gratulálunk a csapatnak! Sok sikert Párizsban!

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay