Cél az Európa-bajnokság fiatal birkózónk számára

Cél az Európa-bajnokság fiatal birkózónk számára

Kovács Zsombor ezüst- és bronzérmet szerzett a kaposvári nemzetközi U15-ös versenyen, amely már a nyári kontinensviadalra is válogatott. Fiatal birkózónk mindkét fogásnemben dobogóra állt a 48 kg-osok között!

Július 6-a és 9-e között rendezik Kaposváron az U15-ös birkózó Európa-bajnokságot és az addig tartó úton három állomásos kvalifikációt kell sikerrel venniük a hazai indulóknak. Sportolónk, Kovács Zsombor rögtön az első viadalon remekül teljesített. Hiszen 48 kg-ban mindkét fogásnemben harcban van a válogatottságért. A legutóbbi kaposvári versenyen kötöttfogásban ezüst-, míg szabadfogásban bronzéremnek örülhetett fiatal tehetségünk.

„Miután megnyerte a diákolimpiát, sajnos elkapott egy vírusos fertőzést, és több hetes antibiotikumos kezelés után állt edzésbe. Úgyhogy nem tudtuk mire számíthatunk tőle. Szerencsére remekül teljesített, és döntőt birkózhatott kötöttfogásban, míg a másik fogásnemben egy elég kemény ukrán ellenféltől kapott ki” – értékelte a versenyt szakosztályvezetőnk, Illés Gergely.

Az első válogatóra komoly nemzetközi mezőny gyűlt össze, hiszen a magyarok mellett román, szlovák, ukrán, szerb és osztrák fiatalok léptek szőnyegre. A következő állomás április 8-án a magyar bajnokság lesz, majd a hónap végén következik a második válogató.

„A szabadfogást céloztuk meg, hogy mégis legyen egy terv, de nem elvetendő a kötöttfogás sem. Ilyen korban még igazából nem lehet tudni, hogy kiből milyen birkózó lesz. Azt jó látni, hogy mindkét szakágban ugyanolyan színvonalat képvisel. Már tavaly is felbirkóztattuk az idősebbekhez, hogy erősödjön és tapasztalatot is szerezzen. A szőnyegen az erőssége, hogy kötöttfogásban nagyon jól dob és jól emel. Mivel elég virtuóz birkózó, így szabadfogásban pedig elég váratlan dolgokat tud csinálni a szőnyegen.”

Sok sikert kívánunk sportolónknak! Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay