Ökölvívó szakosztállyal bővül a BVSC

Ökölvívó szakosztállyal bővül a BVSC

Olyan komoly bajnokok nőttek ki a BVSC ökölvívó szakosztályából, mint Énekes István, a klub első olimpiai bajnoka vagy éppen Papp László. Az 1968-as megszűnés után 55 évvel most újjáéled az ökölvívás egyesületünknél!

Aki csak az utóbbi évtizedekben követte a BVSC-Zuglót, számára ismeretlen lehet az ökölvívás az egyesület életében. Aki viszont tisztában van a távolabbi múlttal is, tudhatja, hogy a 20. század első felében fénykorát élte a szakosztály. A BVSC első olimpiai bajnoki aranyérmét éppen az ökölvívó Énekes István szerezte 1932-ben a Los Angeles-i ötkarikás játékokon, de a legendás Papp László is itt bokszolt kezdetben és 1948-ban szintén aranyérmes lett BVSC-sként az olimpián.

Mostantól pedig lehetőségük van a fiataloknak arra is, hogy a legendás sportolók nyomába lépjenek, hiszen Fischer József szakosztályelnök és Régi Dániel szakosztályvezető irányításával újraéled az 1968-ban megszűnt szakág.

„Fischer Józseffel közösen régi álmunk egy olyan szakosztály megalkotása, ahol a sportolók otthonra lelnek. A BVSC ebből a szempontból is ideális klub, nemcsak a múltja miatt, hanem a klubban rejlő lehetőségek miatt is. Hiszen fővárosi egyesületről van szó, rengeteg sikeres sportolóval és példaképpel is találkozhatnak a fiatalok” – nyilatkozta Régi Dániel.

A múlt értékeinek megtartása a jövőben is fontos lesz a szakosztálynál.

„Örülünk, hogy egy ekkora ökölvívó múlttal rendelkező klub szakosztályát mi éleszthetjük fel újra. Büszkék vagyunk arra, hogy a BVSC első országos bajnoka (Bokodi Lajos, 1928. félnehézsúly), első Európa-bajnoka és első olimpiai bajnoka is ökölvívó (mindkettő Énekes István) és hogy a legendás Papp László is ebben a klubban ismerkedett meg a bunyó alapjaival. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezeket az értékeket átadjuk majd a BVSC öklözőinek.”

Az értékteremtés mellett komoly célokat is megfogalmazott a vezetőség, hiszen a toborzás mellett szeretnék, ha olimpián is szerepelne BVSC-s ökölvívó. Akár az is előfordulhat, hogy az első ötkarikás győzelem helyszínén, Los Angelesben lesz újra zuglói öklöző olimpián.

„Célunk elsősorban egy stabil szakosztály kialakítása, megfelelő és folyamatosan bővülő utánpótlással. Természetesen a felnőtt ökölvívás is kiemelt szerepbe kerül, hiszen nem titkolt célunk az sem, hogy minél előbb adjon versenyzőt a magyar felnőtt és utánpótlás nemzeti válogatottaknak a BVSC. Azokról sem feledkezünk meg akik a sportág szeretetéért húznak kesztyűt és nincsenek versenyzői ambícióik. A BVSC ökölvívói közt ők is megtalálják majd a helyüket.”

Ami pedig a helyszínt illeti, jelenleg a BSK Cross Fight (1033 Budapest, Szentendrei út 89.) edzőtermébe várjuk a 10-12 éves korosztály, de az ennél idősebb érdeklődőket is hétfőtől péntekig, 18-20 óráig az edzésekre, amelyek Régi Dániel és Gábris Bulcsú irányításával zajlanak. Később más időpontban egyéni foglalkozásokra is lesz lehetőség.

Hajrá, BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay