Bravúros párbajtőrbronz Kínából

Bravúros párbajtőrbronz Kínából

A női és férfi párbajtőrcsapat is egy-egy BVSC-s vívóval a soraiban zárta az olimpiai kvalifikációs sorozatot. Dékány Kingáék ráadásul bravúros bronzérmet szereztek Kínában, de sajnos az olimpiai kvalifikációról lemaradt a válogatott.

Egyéniben csendesebb hétvégénk volt az olimpiai kvalifikációs sorozat záróvilágkupáin. A férfi párbajtőrözők Tbilisziben léptek pástra, ahol Andrásfi Tibor csupán egy tussal kapott ki a legjobb 96 közé jutásért vívott asszóban az orosz Fardzinovtól. A nők kicsit Keletebbre, a kínai Nankingban versenyeztek. Dékány Kinga ugyanabban a fázisban esett ki, mint klubtársa.

A csapatversenyek során női párbajtőrben szenzációsan menetelt a megfiatalított gárda. Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter és Nagy Blanka kezdésként az olimpiai címvédő észteket búcsúztatta 45:41-gyel. Így a regnáló bajnokok lemaradnak Párizsról. Aztán a negyeddöntőben egy újabb komoly skalpot ejtettek a lányok a franciák 45:39-es legyőzése során.

Bár a legjobb 4 között a már világelső olaszok nyertek hasonló arányban, zárásként Ukrajnát sikerült felülmúlni 45:38-ra, így egy szépen csillogó bronzéremmel térhetnek haza a lányok Kínából. Bár az olimpiai ranglistán a nyolcadikként zártak a mieink, sajnos a kontinens kvóták miatt a 15. Egyiptom készülhet a francia fővárosba. 2028-ra viszont még szép sikereket érhet el ez a fiatal csapat.

A férfi párbajtőrözőknél az utóbbi olimpiai ciklusokkal ellentétben ezúttal nem kellett izgulni az utolsó világkupa-állomáson. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely alkotta társaság még a Heidenheimben szerzett aranyérmével váltotta meg párizsi repülőjegyét. Az Izrael elleni győzelem után a csehek aranytussal győzték le a magyarokat 33:32-re. Következhetett az olimpiai bajnok Japán, ahol ezúttal ázsiai riválisunk könnyedén nyert. Végül a spanyolok elleni 45:31-es sikerrel a hetedik helyen zárta a csapat a világkupát.

Gratulálunk sportolóinknak! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Vívó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay