Az olimpiai kvalifikációra készül műugrónk

Az olimpiai kvalifikációra készül műugrónk

Bár a nemzetközi versenyekre egyelőre várniuk kell műugróinknak, a hétvégi hazai megmérettetésen remekül szerepelt Bóta Botond. Sportolónk az áprilisi, tokiói kvalifikációs világkupán harcolhatja ki a kvótát az ötkarikás játékokra.

Szépen lassan a műugrók számára is újraindul a versenyidőszak. Bár egyelőre csak ellenőrző versenyt rendeztek számukra a múlt hétvégén a Duna Arénában, azonban sportolóink már nagyon várták, hogy ilyen körülmények között mérettessék meg magukat. Bóta Botond egyénicsúcs közeli eredményt ért el 1 méteren és 3 méteren, míg Gacs Barnabás elsőéves felnőttként próbálhatta ki magát.

„Kétszer kellett minden ugrásukat bemutatniuk, mintha egy selejtező és döntő lenne. Botondnak a hátra és az Auerbach-ugrásai voltak gyengébbek, azokat kellett az elmúlt évben is fejlesztenünk. Ebben sikerült előre lépni és stabilizálódott a teljesítménye. A többi ugrásában megfelelő nemzetközi szintet hozott. Tehát jó úton haladunk. Barnabásnál elsőéves felnőttként a programépítés zajlik. Ugyanolyan nehézségű ugrásokat teljesít, sőt, a világ egyik legnehezebb gyakorlatát, az Auerbach három és fél csavart is csinálja. Két hét múlva lesz az újabb versenyük itthon, addig pedig reményeink szerint már sejthetjük, hogy mi lesz az olimpiai kvalifikációig a programunk” – árulta el honlapunknak Benyák András szakosztályvezető.

Nem könnyű sportolóink dolga, hiszen folyamatosan törölték számukra a nemzetközi versenyeket. Ami biztosnak tűnik, hogy április közepén a tokiói olimpiai kvalifikációs világkupa vár majd Botondra.

„Nagyon nehéz, hogy nincs előtte más nemzetközi verseny. Természetesen ez a külföldi sportolóknak is nehéz. A nagyobb országok viszont azért tudnak hazai környezetben versenyeket szervezni. A világkupa szokásosan az olimpia helyszínén lesz, ez már 20 éve így van. A világ 32 legjobb műugrója lehet ott az ötkarikás játékokon. A legutóbbi világbajnokság első 12 helyezettje, valamint a kontinensbajnokok meghívót kapnak, a maradék helyeket pedig a világkupán osztják ki. Ezt célozzuk meg Botonddal is. Szerencsére jól bírják a jelenlegi monoton munkát a fiúk és a klubtól is minden támogatást megkapunk, úgyhogy erre nem lehet panaszunk.”

Sok sikert kívánunk sportolóinknak!

 

Fotó: FINA

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay