Ez történt decemberben

Ez történt decemberben

Az év utolsó hónapja sem zárult BVSC-s sikerek nélkül. Úszóink nemzetközi vizeken is jól szerepeltek, de itthon is az évzáró gálán. De csapatsportágaink életében is fontos események történtek, valamint bajnoki címmel tértek vissza ökölvívóink!

Öt sportolónk is indult az Amerikai Nyílt Úszó Bajnokságon, közülük hárman egyetemük színeiben. Az észak-karolinai Greensboróban rendezett viadalon Kós Hubert remekelt és összesen két arany-, valamint egy ezüstérmet szerzett! Kós aztán honlapunknak adott interjújában árulta el, hogy Párizsban a 200 háton lesz számára a fókusz.

Jól szerepeltek úszóink a romániai Otopeniben rendezett rövid pályás Európa-bajnokságon is. Késely Ajna országos csúcsa mellett két bronzérmet is szerzett, de Holló Balázs is közel volt az éremhez, míg Németh Nándor szintén országos rekordot ért el.

A következő szezontól a játékosként olimpiai bajnok Varga Dániel lesz a BVSC-Zugló férfi vízilabdacsapatának a vezetőedzője. Közben az együttes legutóbb 23 éve zárta a második helyen az alapszakaszt az OB I-ben. Az őszi menetelésről, a siker okairól és a célokról is beszélgettünk Kemény Kristóf vezetőedzőnkkel!

Három napos felkészüléssel a háta mögött, és seregnyi hiányzóval várta élete első meccsét felnőtt csapatnál vezetőedzőként Szekeres Tamás. Az őszi szezon utolsó fordulójában a Honvéd vendégeként sikerült értékes döntetlent elérni!

Idén alakult újjá nagy múltú ökölvívó szakosztályunk és nem kellett sokat várni az első sikerekre sem. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett 100. Papp László országos bajnokságon 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet nyert a BVSC.

Ádám Alexandra bronzérmet szerzett a felnőttek között a portugáliai karate open versenyen a hétvégén, továbbá U21-es korosztályban kiharcolta még korábban a kvalifikációt a februári Európa-bajnokságra!

A hónap végén az év legjobbjait díjazta a Magyar Úszó Szövetség, a Danubius Hotel Helia báltermében megrendezett évzáró gálán. A 12 kategóriából négyben is a BVSC lett a legjobb!

Decemberben egy korszak lezárult, ugyanis bejelentette visszavonulását világbajnoki bronzérmes úszónk, Bohus Richárd!

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay