Továbbjutás az Euroligában

Továbbjutás az Euroligában

Fiatal női vízilabda csapatunk két-két győzelemmel és vereséggel továbbjutott az Euroliga első selejtezőköréből. Nem véletlen, hogy Leimeter Dóra és Gyöngyössy Anikó is elégedetten értékelte a berlini tornát.

Ami a BVSC-Zugló női vízilabdázóinak programját illeti, csütörtök este az Olympia Kosice ellen kezdték a lányok az Euroliga első selejtezőkörét. Egy könnyed, 24-1-es sikerrel mutatkoztak be Petrovics Mátyás tanítványai, ezt követően viszont komolyabb erőpróbák vártak a csapatra. A pénteki szünnap után 24 óra alatt három fontos találkozót kellett megvívnia az együttesnek. Szombat délelőtt a favoritnak számító Padova ellen két negyedig tartották magukat Leimeter Dóráék, végül azonban 14-8-ra az olaszok diadalmaskodtak.

„Abból a szempontból nem feltétlenül volt jó a sorsolás, hogy a három nehéz meccsünk volt 24 órán belül, azonban az jó volt, hogy egy könnyebb párharccal tudtuk kezdeni a tornát. Ez által mindenki ráhangolódott kicsit a környezetre és mindenki átesett a tűzkeresztségen. Azt gondolom, hogy az összes meccsen a maximumot nyújtottuk és azt láttam, hogy mindenki felnőtt a feladathoz” – értékelte az Euroligát Leimeter.

Aztán szombat este a spanyol CE Mediterrani ellen egészen az utolsó negyed közepéig minden jól alakult. A BVSC már négy találattal is vezetett, innen viszont egy 5-0-s szériát produkálva fordítottak a spanyolok és 14-13-ra megnyerték a meccset.

„Azt majd kielemezzük, hogy a szombat esti találkozót miért vesztettük el az utolsó néhány percben. Az viszont nagyon fontos volt a továbbjutás szempontjából, hogy mindenki felállt abból a mélypontból és azt magunk mögött hagytuk vasárnapra. A házigazdák ellen egy nehéz meccset játszottunk, de nyertünk, és ez a lényeg. Szerintem, ami a legjobban épített minket az az, hogy miként legyünk türelmesek és hogyan kell úgy felépíteni a játékunkat, valamint az egész mérkőzést, hogy az nekünk legyen jó. Szerintem jól tudtunk alkalmazkodni a játékvezetéshez és ahhoz is, hogy rövid időn belül kellett játszanunk” – árulta el balkezes játékosunk.

 

 

A házigazda Spandau 04 Berlin 10-7-es legyőzése azt jelentette, hogy a lányok bejutottak az Euroliga második selejtezőkörébe, ami szép eredmény fiatal együttesünktől.

„Szeretnék elsősorban gratulálni a csapatunknak a továbbjutáshoz, hogy ezt sikerült kiharcolnunk, illetve ahhoz, hogy még vasárnapra is maradt erőnk. Rengeteget tanultunk az Euroligából, mivel sok a fiatal játékosunk és négy nap alatt négy meccset lejátszani az szép teljesítmény. Azt is tudjuk, hogy még rengeteg fejlődnivalónk van, amit próbálunk korrigálni folyamatosan. Az viszont, hogy Európa legjobb csapataival játszottunk, sokat jelent a jövőre nézve. Mert olyan mérkőzéseken vagyunk túl, amik felkészítenek minket bármelyik hazai fordulóra, és ezt a tapasztalatot szerintem itthon tudjuk kamatoztatni is” – nyilatkozta Gyöngyössy Anikó.

A lányokra egy rövid pihenő után szombaton délután fél 4-től újabb feladat vár, hiszen a bajnoki címvédő UVSE vendégeként csobbannak medencébe. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Hajrá BVSC!

 

Női vízilabda Euroliga, első selejtezőkör (Berlin)

BVSC-Zugló–Olympia Kosice 24-1

BVSC-Zugló–Plebiscito Padova 8-14

CE Mediterrani–BVSC-Zugló 14-13

Spandau 04 Berlin–BVSC-Zugló 7-10

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay