90 éves lett mesteredzőnk

90 éves lett mesteredzőnk

A napokban ünnepli 90. születésnapját Székely Pál, birkózó mesteredzőnk, akit márciusban a hazai szövetség komoly elismerésben részesített.

Március 8-án a Magyar Birkózók Szövetségének éves tisztújító közgyűlésén, beiktatták Székely Pál mesteredzőnket a Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába. Korábbi interjúnkban bővebben is beszélt életpályájáról, de most is örömmel elevenítette fel, hogy miért gondol vissza szívesen sportolói és edzői pályafutására.

„Nekem szerencsém volt a sportban, mert remek emberek társaságában nőttem fel és a korszak klasszisaitól tanulhattam nagyon sok mindent. Továbbá az is fontos, hogy a versenyzők, hogy állnak az emberhez. Ha egy edző nem tudja a gyereket megfogni és elérni, hogy a gyerek tisztelje az edzőjét, akkor az nem jó edző. Ha a sportoló szereti az edzőjét, akkor közösen akár a csillagokat is lehozhatják az égről. Én a vége felé már úgy beszéltem a gyerekekkel, hogy nem kiabáltam, de a szőnyeg széléről, ha rájuk néztem, akkor már abból megértettük egymást. Ha ezt nem tudja elérni egy edző, akkor nagyon nehéz dolga van” – tekintett vissza nevelési módszerének sikerére mesteredzőnk.

Székely Pál a 6. helyen zárta az 1958-as budapesti birkózó-világbajnokságot, majd edzőként is sikeres volt. Több tanítványa is világbajnoki címekig jutott. Ráadásul még mindig jár birkózóversenyekre, ha ideje engedi.

„Én soha nem haragudtam senkire. Nem voltam bosszúálló. Mindenkit meghallgattam, és a gyerekeknek is azt mondom, hogy ha nem tudsz leülni az első edződdel vagy valakivel beszélni, akkor elveszel. Minden ember hallgassa meg a másikat, mert mindenkinek joga van elmondani a sérelmét és azon segíts.”

Gratulálunk az elismeréshez és sok boldog születésnapot kívánunk Pali bácsinak!

Fotók: Feledi László

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay