Taroltak úszóink a MÚSZ-Évzáró Gálán

Taroltak úszóink a MÚSZ-Évzáró Gálán

Az év legjobbjait díjazta a Magyar Úszó Szövetség, a Danubius Hotel Helia báltermében megrendezett évzáró gálán. A 12 kategóriából négyben is a BVSC lett a legjobb!

Úszóink eredményes évet zártak, hiszen Kós Hubert 200 méter háton világbajnok lett Fukuokában, Kovács Benedek pedig ötödikkén zárt ugyanezen a távon. Hubi most is az Egyesült Államokban készül, így személyesen nem vehette át az év férfi úszójának járó díjat, de az internet segítségével megköszönte az elismerést.

„Fáj, hogy nem lehetek otthon, mert imádom ezeket a gálákat, talán majd jövőre. Gratulálok minden társamnak, aki ma díjat kapott, sajnos – ezt Bohus Ricsi is tanúsíthatja –, olyan az edzések felépítése, hogy nemhogy erre az ünnepségre, de karácsonyra sem mehetek haza. De a cél felülír mindent, és nekem csakis az olimpia jár a fejemben” – idézte Kóst a szövetség honlapja, aki helyett édesanyja, Kós Kitty vette át a díjat.

Év végén a rövid pályás Európa-bajnokságon is jól teljesítettek sportolóink. Késely Ajna két bronzéremmel tért haza, és ő lett az év női úszója a felnőtteknél.

Utánpótlásban is jeleskedett a BVSC, és az év férfi utánpótlás-versenyzőjének Magda Boldizsárt választotta a szövetség, aki remekül szerepelt a korosztályos versenyeken.

Végül a legeredményesebb klub is a BVSC lett, megelőzve a Győrt és a Kőbányát.

A szövetség évzáró gáláján búcsúztatták a visszavonulását a héten bejelentő Bohus Richárdot is.

Gratulálunk úszóinknak és edzőiknek! Hasonló folytatást kívánunk! Hajrá, BVSC!

Fotók: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay