K1-MMA szakosztály

A szakosztályról röviden, alakulás, cél

Szakosztályunk az Egyesület elhatározása nyomán két éve alakult meg, azóta az építkezés folyamatos, dinamikusan fejlődünk és haladunk előre.  A világszinten is tapasztalható tendenciát követve, amely a küzdősportok népszerűségének folyamatos növekedését mutatja a fiatalok körében, úgy gondoltuk, hogy a BVSC szakosztályai között is mindenképpen helye van a K1-MMA sportágaknak.

A szakosztály megalakulásakor az a cél lebegett a szemünk előtt, hogy a küzdősportot minél szélesebb körben tegyünk népszerűvé és ismertté – nemtől és kortól függetlenül.  Ezt az alapvetést és fő célt tartottuk és tartjuk szem előtt a mindennapi munkánk, a szakosztály építése során is. Hiszünk abban, hogy a sport az egyik kulcs az egészséges életmódra való nevelésben és ezt már egészen kiskortól érdemes elkezdeni. Ennek egyik fő terepe az utánpótláskorú sportolók fejlesztése, tanítása és képességeikhez mérten versenysportolókká való kinevelése – ez vált a szakosztály tevékenységének fő fókuszává.

A szakosztályunk keretei közé tartozó sportág komplexitása révén kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a sportolók állóképessége, mozgáskoordinációja is fejlődjön, az erőnléti fejlesztés és a mentális fejlődés elősegítés mellett. A sportág egyik előnye, hogy számtalan elemből és technikából áll, amelyek megállják helyüket a legkülönbözőbb küzdelmi helyzetekben is.

A küzdősport nyilvánvaló testre gyakorolt pozitív hatásain túl természetesen bőven rendelkezik mentális fejlődésünket segítő előnyökkel is. Ezek közé tartozik például a stresszkezelés, a koncentráció és az önbizalom fejlesztése.

Hitvallásunk, hogy sportolóink a küzdősportban megtanult megküzdési stratégiákon keresztül, lelki és fizikai ellenállóképességük fejlesztésével az élet minden területén adaptálható tudást szerezhetnek.

Hejduk Tamás Szakosztályvezető

A sportágak rövid bemutatása

A kempo a kung-fu, a ju-jitsu, a thai-boksz, a judo és a karate technikáit ötvözi. Napjainkban is fejlődő stílus, pedig gyökerei igen régre nyúlnak vissza. A kempo fejleszti a kreativitást, javítja a helyzetfelismerést, a mozgáskoordinációt, a fizikai állóképességet, az ízületi terhelhetőséget, illetve a pszichés kondíciókat is.

A K–1 egy Japánból származó küzdősport, melyet Isii Kazujosi hozott létre különböző harcművészeti ágak, mint a karate, kungfu, kick-box, taekwondo, muay thai ötvözéséből. A K–1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer, amelyen belül komoly harcművészeti múlttal rendelkező sportemberek küzdhetnek meg egymással. Egy K–1 versenyen szabályos ökölvívó ringben zajlanak a küzdelmek. Ez a sportág kiválóan fejleszti a gyorsaságot, az állóképességet, ügyességet, mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket, koncentrációs képességet, problémamegoldó képességet, a dinamizmust és az erőnlétet.

Az MMA azaz a mixed martial arts, vagy kevert harcművészetek, olyan küzdősport, mely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt, állva és földön is. Különféle küzdősportok és harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák, innen ered a neve is. A verseny intenzitása ellenére az MMA-ban nagy hangsúlyt fektetnek az ellenfél tiszteletére, valamint a szabályok és a sportetika betartására.

 

Versenyek, kilátások

A nálunk sportolók fejlődése és a versenyhelyzetek minél szélesebb körű gyakorlása érdekében már az eddigiekben is számos versenyen vettünk részt – célunk mindenképp az, hogy minél több országos és európai szintű versenyen tudjunk részt venni a jövőben.
Az elmúlt évben két jelentősebb versenyen vettünk részt szakosztályi szinten. Ezek közül az egyik a Törökbálinton megrendezett UWSK Világ-kupa Világbajnokság volt, amelyen összetettben a 6. helyen végzett a csapatunk a 9 ország színeiben versenyző 72 csapatból. A XX. Nemeztközi Nyílt Harcművészeti Bajnokságon pedig 6 versenyzőnk összesen 8 arany, 8 ezüst, valamint 5 bronz érmet szerzett meg.

Edzés helyszínek és időpontok

Edzéseink helyszíne minden esetben a 1142 Budapest, Tatai utca 79. szám alatt található birkozócsarnok alsó szintje.

 

Edzéseink időpontja: 

K1 haladó férfi edzések (16 éves kortól):

Hétfő, szerda, péntek napokon 17:30    és    19:00 között                      

Edző: Hejduk Tamás


K1 női edzések

Hétfő,    szerda,    péntek napokon 19:00   és 20:30 között 

Edző: Hejduk Tamás

 


MMA, kempo edzések

Hétfő, szerda, péntek napokon 18:00 és 19:30 között

Edző: Verebes Miklós

 

MMA, kempo edzések – gyermekek részére

Hétfő, kedd, csütörtök napokon 17:00 és 18:00 között

Edző: Verebes Miklós

 

MMA, kempo edzések – kezdő, felnőtt

Kedd és csütörtök napokon 18:00 és 19:00 között

Edző: Verebes Miklós

A sportág iránt érdeklődők számára, kezdő és haladó szinten is lehetőséget biztosítunk szakképzett edzőink által tartott egyéni edzéseken történő részvételre is, előzetes egyeztetés alapján. 

Elérhetőségeink

Havi tagdíj a szakosztályban 18 ezer forint, melynek befizetése a BVSC-Zugló központi rendszerén keresztül történik.

A szakosztály munkáját az alábbi személyek segítik:

1)Szakosztályvezető:

Hejduk Tamás

telefon: +36708842205

e-mail: hejduk.tamas@bvsc.hu

 
2)Edzők, szakmai stáb: 

Hejduk Tamás

telefon: +36708842205

e-mail: hejduk.tamas@bvsc.hu

Verebes Miklós

telefon: +36204506486

e-mail: verebesmiki@gmail.com

Helyszín

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay