Köszönjük, Ricsi!

Köszönjük, Ricsi!

Egy korszak lezárult, bejelentette ugyanis visszavonulását világbajnoki bronzérmes úszónk, Bohus Richárd!

Bohus Richárd Békéscsabán kezdte karrierjét 25 évvel ezelőtt, majd az Egyesült Államokban tanult, ahol az arizonai egyetem színeiben versenyzett, utána pedig a BVSC-Zuglót képviselte a világversenyeken. Remek karriert tudhat maga mögött, amelyből a legemlékezetesebb a 2017-es világbajnoki bronzérme volt a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként a Duna Arénában.

Ezen kívül 2012-ben bronz-, míg négy évvel később ezüstérmet nyert 50 méter háton az Európa-bajnokságon, továbbá 2016-ban a 4x100 méteres vegyes váltóval is felállhatott a dobogó harmadik helyére. Ricsi kedden este közösségi média oldalán jelentette be, hogy lezárja sportolói pályafutását.

„Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz elbúcsúzni. Sokáig halogattam, mert valószínűleg nem akartam elfogadni, hogy véget ér az életemnek ez a része. De tudjuk, a jó dolgok (mint az állóképességem) nem tartanak örökké” – írta a 30 éves sportoló.

„Új fejezet nyílik az életemben és hálás vagyok, hogy ennyi pozitív és negatív élményt adott az úszás. Alig várom, mit hoz a holnap, és kíváncsi vagyok, hogyan veszem az új kihívásokat az uszodán kívül.”

Sok sikert kívánunk ehhez és köszönjük a BVSC-nél eltöltött időszakot!

Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay