Őszi visszatekintés: férfi kézilabda

Őszi visszatekintés: férfi kézilabda

A bajnokság első fele után érdemes kicsit visszatekinteni csapataink őszi teljesítményére. Sorozatunkban a női és férfi vízilabdázók után következzenek a férfi kézisek, akik az élről várhatják a hétvégi folytatást.

Felnőtt férfi kézilabdázóink mindössze egyszer kaptak ki a Budapest II. osztályban a 12 forduló alatt. Egyedül a Budapest Heroes vendégeként nem sikerült begyűjteni a két pontot, akkor 24-23-ra riválisunk nyert. Ennek ellenére a tabellán a BVSC-Zugló áll a legelőkelőbb pozícióban, hiszen Balog Beáta tanítványai vezetik a bajnokságot, három ponttal megelőzve vetélytársukat. Ez az eredmény pedig azért is kiemelkedő, mert ifi korú játékosok alkotják felnőtt együttesünket, amelynek mindössze 17,9 év az átlagéletkora. Ráadásul nem csupán a tabellán, hanem a góllövőlistán is a BVSC a legjobb. Kopcsik Patrik 146 találatával toronymagasan vezeti ezt a rangsort, ami azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan 12-szer veszi be az ellenfél kapuját.

„Nagyon elégedett vagyok a fiúk idei teljesítményével. Ahogy korábban mondtam is, a bajnokságban nem volt konkrét célkitűzésünk. Azért indítottuk el a fiatal együttesünket a felnőttek között is, hogy több játéklehetőséget kapjanak és minél több rutint szerezzenek. Nyilván így, hogy vezetjük a tabellát, nagyon örülnénk neki, ha ezt a bajnokság végéig is megtartanánk. Nagyon sokat tudunk ellesni az ellenfelektől, amiket abszolút kamatoztatunk” – nyilatkozta vezetőedzőnk.

Számára újdonság volt ez a szezon, hiszen a lányok mellett a fiúk irányítását is megkapta, ami eleinte komoly kihívást jelentett számára, de már belejött a fiúkkal való munkába is.

„Nem volt könnyű, az elején meg kellett szoknom, hogy abszolút máshogy működnek, mint a lányok. Kerestem azt a fajta kommunikációs csatornát, amelyen megtalálom velük a közös hangot. Az utolsó pár meccs előtt volt velük egy elég komoly elbeszélgetésem, aminek az eredménye az lett, hogy szép bravúrokat értünk el az ifik között is. Úgyhogy azt gondolom, hogy most már abszolút megtaláltam velük a közös utat. Úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, hogy hasonlóan jó félévünk lesz tavasszal is.”

A felnőtt bajnokság már vasárnap folytatódik a mieink számára. Együttesünk az utolsó előtti Budapest Wolves vendége lesz majd.

Hajrá BVSC!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay