Sportolókat nevelnének

Sportolókat nevelnének

Hamarosan kézilabdázóink számára is kezdődik a bajnoki szezon. Ennek kapcsán indítunk egy sorozatot, amelyben bemutatjuk edzőinket és a hozzájuk tartozó csapatokat. Elsőként ismerkedjünk meg az U12-U13-as lány és U13-U14-es fiú együttesünkkel.

 

Melyik csapatok tartoznak hozzátok a következő szezonban?

Gajdán Gréta: Ebben az évben a lányok közül az U12 és U13-as csapattal dolgozom. Tavaly kezdtem el velük a munkát, akkor még egy korosztállyal lentebb.

Divéki Péter: Az U13 és U14-es fiúkkal foglalkozom. Ők 2006-os, 2007-es és 2008-as születésű gyerekekből állnak.

 

Hogy sikerült a nyári felkészülésetek?

G. G.: Ebben a korosztályban nyáron még sokan nyaralnak vagy kikapcsolódnak, így nehezen tudtunk négy hétig együtt dolgozni. Az utolsó időszakban viszont már itt volt mindenki. Sikerült velük jó kis futós, erősítős edzéseket elvégezni.

D. P.: Nagyon sok edzés van a hátunk mögött. Augusztus elején kezdtük a felkészülést, napi két edzéssel. Tábori rendszerben zajlott ez az időszak, de ez a négy hét még nem volt kötelező jellegű. Az edzőtábor alatt sok mindenre oda tudtunk figyelni. Sokat foglalkoztunk az atlétikával, külön úszásoktatás volt és főleg a technikai elemek fejlesztésére mentünk rá. Ebben a korosztályban ugyanis még nem a taktika, hanem az egyéni képességek fejlesztése, ami nagyon fontos. Volt egy felkészülési tornánk is, ahol az volt a célunk, hogy minél több mérkőzést játszanak a srácok.

 


Mikor kezdődik számotokra a szezon?

G. G.: Nekünk október első hétvégéjén rajtol a bajnokság, úgyhogy igazából még van időnk, de azért hasznosak volt az augusztusi edzések is.

D. P.: Szeptember közepén indul a bajnokság az U14-es csapat számára, míg az U13-asoknak majd októberben.

 

Mik lehetnek a célok erre az idényre?

G. G.: Természetesen a szülők részéről mindig van elvárás az eredmények tekintetében is. A magam részéről is jó visszajelzés, ha megnyerünk egy meccset, de a célom inkább az, hogy minél ügyesebbek legyenek a lányok és a saját képességeik szerint hozzák ki a legtöbbet magukból. Szeretném, ha mindenki megtanulna kézilabdázni és azt, hogy megszeresse a sportágat.

D. P.: Konkrét eredményekben nem nyilvánulnak meg a céljaink, mert az a legfontosabb, hogy képességeihez képest mindenki a legtöbbet fejlődjön. Legyen szó a mentalitásról, a csapatjátékról, vagy az emberségről. Az a fontos, hogy a sportolóvá válás útjára rálépjenek a fiatalok.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay