Csarnokavató

Csarnokavató

Nagyon vártunk már a pillanatra, mikor hírt adhatunk arról, hogy új kézilabdacsarnokkal gazdagodott sportegyesületünk. De a csarnokavatóra még jobban vártak kézilabdaszakosztályunk sportolói, akik a jövőben a használói lesznek majd az új létesítménynek. 

- Rendhagyó beruházáson vagyunk túl – mondta az október 5-i ünnepségen Szatmáry Kristóf elnökünk. – Egyrészt, mert ez az első olyan fejlesztés, amely a klub törzsterületén (a zuglói önkormányzat tulajdonában levő területen) kívül valósult meg. Másrészt Magyarországon szokatlan, hogy egy korábban labdarúgásra használt csarnokból egy kézilabdacsarnokot alakítanak ki. Ami ezt a fejlesztést indokolta, hogy bár a kézilabda az egyik legfiatalabb szakosztályunk, olyan dinamikusan fejlődik, hogy az már két év után csarnokot igényelt.

A csarnok tehát elkészült. Az 1300 négyzetméter alapterületű létesítmény 240 millió Ft-ból valósult meg. A 70%-os TAO-támogatáshoz a 30%-os önrészt a korábbi Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosította. 

Az október 5-i ünnepségen a kormányt Sárfalvi Péter helyettes államtitkár, a zuglói önkormányzatot Rozgonyi Zoltán alpolgármester, a Magyar Kézilabda Szövetséget pedig Zsiga Gyula szakmai igazgató képviselték. Ez utóbbi szakember nemcsak az új csarnokhoz gratulált, hanem ahhoz is, hogy klubunk negyvenévnyi szünetet követően ismét felkerült hazai kézilabdasport térképére.

Kézilabda szakosztályunk 2016 áprilisában alakult. Jelenleg hat edző irányítása mellett 17 csapatban közel 250 fiatalnak biztosít sportolási lehetőséget. Az új csarnokkal nagyot léptünk előre céljaink megvalósításához, vagyis hogy két éven belül az NB2-ben játszhassanak majd a kéziseink.

Ha az NB2-ben még nem is, de az Országos Serdülő Bajnokság másodosztályában már bemutatkozott serdülő lánycsapatunk, amely az október 5-i ünnepségen egy bemutatómérkőzést játszott a Ferencváros OSB1-ben szereplő együttesével. A zöld-fehér vendégek most még lépéselőnyben voltak velünk szemben, de az új csarnoknak köszönhetően jövőre a legfelsőbb osztályban már komoly erőpróbára késztethetjük őket.


Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay