Sikeres őszt zártak fiataljaink

Sikeres őszt zártak fiataljaink

Utánpótlás csapatainknál elsősorban még nem az eredmény az első, hanem, hogy a fiatalok megtanulják az alapokat és megszeressék a sportágat. Fiú kézilabdázóink ezeken felül viszont már szép sikereket is elértek az ősszel.

Divéki Péter tavaly novemberben kezdett el dolgozni a fiú U13-as, idén augusztustól pedig az U14-es korosztállyal is. A nyár végi négyhetes edzőtábor után ősztől mindkét csapat számára elkezdődött a bajnokság, ahol jól teljesítettek csapataink.

„Mind az U13, mind az U14-es csapat 10-10 bajnoki mérkőzést játszott. A célt sikerült elérni, képességekben, fizikálisan és mentálisan is egyre jobban lépkedtek előre a gyerekek, ami most már eredményekkel is kezdett párosulni. Tavaly az U14-es együttesnek nem volt sok sikerélménye, most a 10 mérkőzésből 3 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség volt a mérlege. A csoportban az addig százszázalékos OKSI-t az utolsó találkozón sikerült megszorongatni és végül döntetlent elérni ellenük, annak ellenére, hogy a társaság nagy része 2007-es és egy évvel idősebb korosztállyal játszott leginkább. Az U13-as csapat a saját korosztályában hasonló cipőben járt, mint a nagyobbak. Tavaly legtöbbször vereséggel hagytuk el a pályát, ebben az idényben viszont már átbillent a mérleg a mi oldalunkra. A 10 mérkőzésből 7 győzelem és 3 vereség a mérleg, valamint a dunaújvárosi Üstökös Kupán 2. helyet értünk el” – árulta el két utánpótlás együttesünk edzője.

Divéki Péter szezon előtti interjújában is hangsúlyozta, hogy a kézilabda alapjainak elsajátítása mellett nagyon fontos számára, hogy a gyerekek megfelelő értékeket képviseljenek a pályán és azon kívül is. „Jó úton járunk és megfelelő szorgalommal, alázattal bármit elérhetünk együtt” – tette hozzá.

Az U11-es fiúknak sok változáshoz kellett hozzászokniuk az elmúlt félévben. Többek között nagyobb pályán, több játékos szerepelt, valamint a szivacs labdát felváltotta a bőr labda. Továbbá érkeztek új játékosok is, akiket be kellett építeni a csapatba, megtanítani nekik az alapokat, hogy fel tudjanak zárkózni a többiekhez.

„Az elsődleges célom egy egységes csapat felépítése volt, ahol minden játékos rendelkezik a góllövés és egy erős védekezés repertoárjával. További célom volt, hogy csapatként tudjanak játszani a pályán, ne minden hétvégén ugyanaz a kettő vagy három játékos szerezze a gólokat. Ezen felül meg kellett tanulniuk a gyors visszarendeződést, visszafutást is” – nyilatkozta a csapat edzője, Szlovák Enikő.

„A félév során a fiúk megleptek. Több időre számítottam mire megszokják a változásokat, ezen felül az új játékosok nagyon gyorsan tanultak, így már az első bajnoki meccsre tudtam őket vinni, ahol szépen helyt álltak. A bal oldalunk összeszokott, mindkét szélső játékosom gólerős volt és jól játszott össze a mellette lévő átlövővel a félév folyamán. A jobb oldalnak ebben erősödnie kell, főleg helyezkedés és cselezés terén. A visszafutás-visszarendeződés nagyrészt jól működött, csak két csapat tudott meglepetést okozni nekünk. Ha össze kell foglalnom a félévi teljesítményt, azt mondanám elégedett vagyok, mert gyorsabb ütemben és nagyobb motivációval fejlődtek mint vártam. Ha ezt az ütemet tudjuk tartani, akkor jövőre ütőképes csapatunk lesz” – értékelt edzőnk.

Szlovák Enikő hozzátette, hogy a következő félévben több beállós- és szélső indítás gólt vár el a fiúktól, illetve felállt fal elleni támadásban az átlövésből lőtt gólok számát szeretné megnövelni.

Kellemes karácsonyt kívánunk a csapatoknak és sok sikert a szezon második felére!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay