Új kültéri pályán készülhetnek kézilabdázóink

Új kültéri pályán készülhetnek kézilabdázóink

Másfél év alatt már a második kültéri kézilabdapályát adták át a zuglói Szent István Gimnáziumban. A beruházásokat a BVSC-Zugló és az önkormányzat közösen finanszírozta TAO-támogatásból.

„Az iskolai sport támogatása hangsúlyos elem az Egyesület társadalmi felelősségvállalási programjában” – mondta az avatóünnepségen Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke. A Szent István Gimnáziummal kialakított együttműködésnek is köszönhetően az Egyesület kézilabda-szakosztályának utánpótláscsapatai évről évre eredményesebbek.

A most befejeződött projekt már a harmadik lépcsőfoka volt annak a programnak, amelyet a BVSC-Zugló és a Szent István Gimnázium közösen kezdeményezett és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásának segítségével korszerűsíthetett. Az első etapban a patinás iskola tornaterme, majd pedig az udvar egy része újulhatott meg. A zuglói sport klub számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás is, mint az iskolai sportolás támogatása.

Az ünnepélyes pályaavatás alkalmából nem is hívhattak volna méltóbb díszvendégeket, mint a BVSC-Zugló, kézilabdaszakosztályának legeredményesebb csapatait. A nemzetközi Cell-cup győztes ifi lánycsapatot, amely a korosztálya mellett Budapest I. osztályában felnőtt csapatként is indul. Mindkét fronton a bajnoki cím megszerzése a cél. Továbbá az egyesület ifjúsági fiú csapatát, amely Budapest II. osztályában méretteti meg magát az idei szezonban. Ők a saját korosztályukban feljebb léphettek, miután megnyerték a III. osztályt. Egyesületünk kézilabda-szakosztályát további 14 csapat képviseli az utánpótlásban – évről évre eredményesebben. A BVSC-Zugló szakemberei mindent megtesznek azért, hogy valamennyi korosztályban komoly játékerőt képviselő csapatot indíthassanak a bajnokságban.

    

Az elmúlt két évben összesen 230 millió forint értékben valósult meg sportfejlesztés a Szent István Gimnáziumban. A beruházás önrészét, 30 %-át a Zuglói Önkormányzat adta, míg a nagyobbik részét a TAO-keretből a BVSC-Zugló biztosította.

A felújítás első üteme két részből állt. Először még 2017 augusztusa és októbere között korszerűsítették teljes körűen a tornatermet, a konditermeket, a tanári szobákat, valamint az öltözőket. A második állomás 2018 első negyedévében az első kültéri pálya építése volt, ami a tervezettnél korábban, már március végén elkészült. Ekkor egy 22×42 méteres (szabványméretű) öntött gumiborítású kézilabdapályát és annak megvilágítása lett kialakítva.

Most pedig elérkeztünk a második ütem lezárásához, amelyben még egy kültéri pályát, valamint parkolót adhatunk át. A pályarendezés július elején kezdődött el és jóval az októberi határidő előtt befejeződött a kivitelezés. A parkoló helyén a bontási munkálatokat július második felében végezték.


A létesítményt délelőtt, illetve a délutáni tanulási időszakban az iskola diákjai használhatják. Az iskolában nagy hagyománya van a kézilabdázásnak. Csapatai mindig kiválóan szerepelnek a diákolimpiákon. A BVSC kézilabdázói közül többen is itt tanulnak, illetve egy része itt is edz. Zuglónak van egy emblematikus gimnáziuma és egy hasonlóan emblematikus egyesülete, amelyek között már korábban is szoros volt a kapcsolat. A közös projekt révén pedig folytatódik az összefogás.

Az új kézilabdapályát Zugló önkormányzatának képviseletében Rozgonyi Zoltán alpolgármester, a BVSC-Zugló képviseletében pedig Szatmáry Kristóf, az Egyesület elnöke adta át. Az ünnepségen részt vett Lázár Tibor, a Szent István Gimnázium igazgatója és Dr. Házliger György tankerületi igazgató is.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay