A jövő szakosztálya

A jövő szakosztálya

Az egyik legfiatalabb szakosztályunk a kézilabdázóké. Tőlük tehát még nem várhatunk kimagasló eredményeket, de ha folyamatosan tudnak építkezni, hamar utolérhetik a többi szakosztályt. Tollingász Nóra, a szakosztály vezetője megnyugtatott bennünket, hogy jó úton járnak az építkezésben. 

- Idén a „nagyobb” csapatainknál még nem volt elvárás a jó szereplés, de szerencsére a lányok és a fiúk is bizonyítani tudták, hogy klubunknál jó alapokon nyugszik a kézilabda.

Az idei évben a nagy létszám miatt a lányoknál mind a serdülő mind pedig az ifi bajnokságban két-két csapatot indítottunk. 

- A fiatalabb korosztályban egy 2004-2005-ös csapatot is indítottunk az Országos Serdülő Bajnokság III. osztályában, akik zömében  még csak egy éve játsszák ezt sportágat, ennek ellenére a fiatal és rutintalan játékosokból álló csapat a 12 fős mezőnyben a 8. helyen zárta a szezon első felét. A 2003-as rutinosabb játékosokból álló csapatunk viszont a kiemeltek közt félidőben a 2. helyen áll a Szeghalmi NKC mögött, és a 202 góllövőt felvonultató versenyben Komár Lili az 1., Lengyel Petra  pedig az 5. helyen áll. 

Ez az eredmény azért is értékes, mert korábban még sosem szerepeltek csapataink ebben az erős bajnokságban. 

- Az ifiknél is két csapatot indítottunk, egyik zömében serdülőkorú lányokból áll, a másik pedig 2002-es születésű saját nevelésű játékosokból, akik már kiöregedtek a serdülő mezőnyből. Első csapatunk nagy csatát vívott az első helyért az OKSI ellen, de fiatalabb játékosaink még rutintalanok voltak, ezért elveszítették a rangadót, és a bajnokság felénél az elsővel azonos pontszámmal a negyedik helyen állnak. Ez a fiatal csapat az év végén még a dobogót is megcsípheti, és az sem lehetetlen, hogy jövőre már szintet léphetnek a lányok.

Második számú ifi lány csapatunk ugyanebben a bajnokságban a 12 csapatból a 7. helyen zárta az őszt. Tőlük mindössze azt várja el a szakvezetés, hogy a szezon végén minél előrébb végezzenek a tabellán.

A fiúknál több változás is történt a nyáron. Többen csatlakoztak a csapathoz, illetve új edzővel kezdték meg a felkészülést, a korábbi tréner, Rácz Vincze Melinda ugyanis szülési szabadságra ment. Melindát Csenki Balázs váltotta. 

- A mezőny legfiatalabbjának számító serdülő fiúk, idén meglepően jól teljesítettek, hisz a szünetben az előkelő 5. helyen állnak a bajnokságban maguk mögött hagyva több nagy múltú klubot is. Remek eredmény, hogy a serdülőkorú Kopcsik Patrik a saját korosztályában a 6. az ifiknél pedig az 1. a góllövőlistán. 

Ifjúsági fiú csapatunknak is ez az első éve a bajnokságban, a fiatal gárda azonban a rutin hiányának ellenére is kiválóan szerepelt, hisz jelen pillanatban a második helyen áll az Abony mögött. 

- A csapatnak idei legfőbb feladata, hogy az őszi formájukat tartani, sőt egy kicsit fokozni tudják a srácok, és akkor a bajnokság végén a tabella élén végezhet a csapat. A célunk, hogy a lányok után a fiúk is a kiemeltek között versenyezhessenek majd a 2019-2020-as szezonban. 

Tollingász Nóra szerint a jó eredmények hátterében a kiváló szakmai munka mellett a jó feltételek állnak. A nyáron átadott új csarnokkal ugyanis új dimenziók nyíltak meg a BVSC-s kézilabda előtt.

 

 

 

 

 

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay