Elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot is

Elhalasztották a budapesti vizes Európa-bajnokságot is

Nem lesz májusban úszó, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi úszó Európa-bajnokság Budapesten. A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) a koronavírus-járvány miatt döntött így. A jelenlegi tervek szerint augusztusban lehet leghamarabb Eb.

Májusban Budapesten szurkolhattunk volna BVSC-s sportolóinknak és minden magyarnak a vizes Európa-bajnokságon a LEN pénteki közleménye szerint azonban az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók május 11-24-re tervezett versenyét augusztus 17. és 30. között rendeznék meg. Paolo Barelli, a LEN elnöke jelezte, hogy a magyarországi szervezőkkel megállapodtak, május végén vagy június elején tárgyalnak arról, hogy az új időpontban sor kerülhet-e az eseményre. Ha nem, akkor az is előfordulhat, hogy 2021-ben rendezik meg az eseményt.

„A prioritás az, hogy a sportolók egészségét megvédjük, illetve a legjobb körülményeket biztosítsuk a versenyzéshez tökéletesen biztonságos környezetben. Az Európa-bajnokság a sportágaink igazi ünnepe, amelyhez a magyar szervezők rendre kitűnő körülményeket garantálnak” – mondta a LEN elnöke.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, Budapest továbbra is elkötelezett az Európa-bajnokság mellett, a kontinensviadal – amelyet 1926-ban éppen a magyar fővárosban rendeztek meg először – minden szezon egyik csúcspontja. Hozzátette, türelmesnek kell lenni és fontos, hogy az európai helyzet rendeződjön, ugyanis az Eb elképzelhetetlen a szurkolók nélkül, akik rendre megtöltik a Duna Arénát, az általuk létrehozott varázslatos légkör pedig a védjegye lett a budapesti versenyeknek.

Az már korábban eldőlt, hogy a jövő heti olimpiai kvalifikációs úszó országos bajnokságot nem rendezi meg a hazai szövetség.

 

Forrás: MTI

Fotó: len.eu

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay