Pályaavató

Pályaavató


A mai napon egyesületünk újabb létesítménnyel bővült. Ezúttal korábbi partnerünk, a zuglói Szent István Gimnázium udvarán avathattunk egy kültéri kézilabdapályát. A most befejeződött projekt már a második lépcsőfoka volt annak a programnak, amelyet a zuglói önkormányzat és klubunk közösen kezdeményezett, és amelynek keretében előbb a patinás iskola tornaterme, majd pedig az udvara újulhatott meg. Az elmúlt félévben összesen 167 millió forint értékben valósult meg sportfejlesztés a gimnáziumban, amely összeg nagyobbik részét a TAO-keretből egyesületünk finanszírozta.

A mai napon átadott kültéri kézilabdapálya költsége 33,5 millió forint volt, mely összegből egy 22×42 méteres öntött gumiborítású sportpálya valósult meg. A létesítmény megvilágítását négy kandeláber biztosítja.

- Zuglónak van egy emblematikus gimnáziuma és egy hasonlóan emblematikus egyesülete, amelyek között már korábban is szoros volt a kapcsolat – mondta Szatmáry Kristóf elnökünk a mai pályaavatón -, hisz a kézilabdázóink közül többen itt tanulnak, illetve a csapataink egy része is itt edz az iskolában. Másrészt Zugló legnagyobb egyesülete számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás is, mint például az iskolai sportolás támogatása, melyből hosszútávon mi is profitálhatunk.

Az új létesítményt délelőtt, illetve a délutáni tanulási időszakban -16 óráig - az iskola diákjai használhatják. A Szent István Gimnáziumban nagy hagyománya van a kézilabdázásnak, az iskola csapatai mindig jól szerepelnek a diákolimpiákon. 16.30 és 21.00 között viszont klubunk sportolói veszik majd birtokba a pályát. A kinti edzéseket természetesen az időjárás is befolyásolhatja, ezért fontos, hogy a közös projekt révén már a gimnázium tornaterme is alkalmas a kézilabdaedzésekre.

A mai napi program pedig nem jelenti az önkormányzati és az egyesületi összefogás a végét. A Szent István Gimnázium udvarán ugyanis bőven van még hely egy újabb, gumiborítású pálya építésére. A felek pedig hajlanak is a további együttműködésre.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay