Beiskoláztuk a kézilabdát

Beiskoláztuk a kézilabdát

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a fejlesztések klubunknál, mert ezen a nyáron elsőként egy, a Szőnyi úti sporttelepünkön kívüli létesítményt újítottunk fel, és állítottunk a sport szolgálatába.

Egyesületünk kézilabda szakosztálya két éve alakult. Az építkezés nulláról indult, az első edzéseken a gyerekek még vegyes korosztályban, a fiúk a lányokkal együtt edzettek. A fejlődés azonban rohamléptékben zajlott, ennek köszönhetően ma már 14 csapatban 130 gyerek kézilabdázik nálunk. Mivel egyelőre sem a klubunk, sem Zugló nem rendelkezik sportolásra alkalmas tornacsarnokkal, az edzések többsége iskolai tornatermekben zajlik. Kerületi bázisaink most újabb helyszínnel bővülnek köszönhetően annak, hogy nyáron a Zuglói Önkormányzat támogatásával a TAO Támogatási rendszer keretében felújítottuk a Szent István Gimnázium tornacsarnokát, az öltözőket és a kapcsolódó helyiségeket.

- Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen patinás gimnáziumban, mint amilyen a Szent István Gimnázium a mi egyesületünk is helyet kapott – mondta Szatmáry Kristóf, klubunk elnöke. – Köszönettel tartozunk a Zuglói Önkormányzatnak is, amely a beruházás önrészét, 30%-át biztosította.

A TAO támogatásból megvalósuló beruházás során az összes nyílászárót kicserélték, új padlózatot tettek le, szigetelték az épületet, felújították az elektromos- és fűtési rendszereket. A tornacsarnok felújítása 128,2 millió forintba került. Ezzel azonban nem fejeződött be a beruházás. Tavasszal megújul még a kültéri sportpálya is, ahol egy 22×42 méteres (szabványméretű) öntött gumiborítású kézilabdapályát alakítanak ki, amely négy kandeláberrel lesz majd megvilágítva.

A tornacsarnokot a megállapodás értelmében 8.00 – 16.00 között a gimnázium diákjai használják, 16.30 – 21.00 között pedig a mi korosztályos csapataink edzenek majd a teremben.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay