Mozgásban a kerület

Mozgásban a kerület

Május 20-án már tizenharmadik alkalommal rendezték meg a kerület legnagyobb sporteseményét, a Patak-parti futást, mely rendezvény az évek során egy rangos és népszerű sportfesztivállá nőtte ki magát.

Idén az időjárás is megkímélte a szervezőket, a jó időnek köszönhetően pedig több százan mozogtak a Mogyoródi úti sportpályán. Mert, hogy a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Kft. által összeállított programok a kevésbé sportos érdeklődőket is mozgásra bírták. A klubház, a színpad és a közel harminc sátor által kínált lehetőségek bejárása ugyanis önmagában is komoly sportteljesítménynek számított. A sporttelep központi épületét is ezen a rendezvényen vehette először birtokba a nagyközönség.

A Zuglói Sportfesztiválon a hagyományoknak megfelelően délelőtt a futóversenyeken volt a hangsúly. A rendezvényt idén is Budapesti Atlétikai Szövetség szakemberei szervezték, a versenyszámok ennek köszönhetően flottul követték egymást. A sort a 3-10 éves gyerekek 300 méteres futása nyitotta, majd az 1000 és a 2000 méteres középtáv következett, legvégül a „király kategóriának” számító 5 km-es futóverseny zajlott. Ez utóbbi kategóriát a nőknél Almási Éva, a férfiaknál pedig Varga Dániel nyerte. De kiemelendő, hogy a második helyen végzett Mátyus Csaba úgy érte el ezt a helyezést, hogy nem sokkal korábban 2000 méteren is ezüstérmes tudott lenni.

A futóversenyek között akadt egy rendhagyó szám is. Az OTP Nagy Lajos király úti bankfiókjának dolgozói egy-egy vak vagy látássérült futót kisértek végig az 1100 méteres távon.

A futóversenyeken közel ötszázan vettek részt. A mozgósításból néhány kerületi oktatási intézmény is kivette a részét, a Munkácsyból és az Álmosból például összesen 300-an jöttek. A szervezők idén is mozgósítási versenyt hirdettek, és a legtöbb futót akkreditáló intézmények 100, 60, 40, 30, 20 és 10 ezer forintos sportszervásárlási utalványt nyertek.

A nyertesek és helyezettek a díjaikat Szekeres Pál paralimpiai bajnokunktól és Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselőtől vehették át.

A futás mellett a sportos programok közé tartozott még zuglói egyesületek, a BVSC-Zugló, a KSI SE és az MTK-Budapest több szakosztályának, illetve néhány küzdősportklub bemutatkozása is. A délután folyamán azonban egyre inkább a kulturális programokon volt a hangsúly. A szép számú közönség többek között az Alma Együttessel, DJ Dominique-kal és Radics Gigivel is találkozhatott.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay