Ez történt februárban

Ez történt februárban

Az év végéhez közeledve érdemes kicsit visszatekinteni sportolóink elmúlt tizenkét hónapjára, ugyanis szerencsére 2019 sem múlt el BVSC-s sikerek nélkül. Februárban vívóink és karatésaink szállították a sikereket, míg úszóink tovább erősödtek.

Februárban hivatalosan is bejelentettük, hogy úszószakosztályunk három kiváló sportolóval erősödött. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, a tavalyi esztendőben Európa-bajnoki bronzérmes Burián Katalin és a 2017-es hazai rendezésű világbajnokság egyik hőse, a 4×100 méteres gyorsváltóval bronzérmes Németh Nándor klubunkba igazolt, továbbá velük tartott edzőjük, Plagányi Zsolt is.

Négy versenyzőnk is dobogóra állhatott a Grand Prix Slovakia nemzetközi karateversenyen, melyen 22 ország több mint 1500 karatékája lépett tatamira. György Dániel a -84 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes, a +68 kg-ban versenyző Bartha Nikola a felnőttek között a második, az U21-es korosztályban Jovicic Jazmin (+68 kg) és Kissimon Réka (-50 kg) pedig harmadik lett.

BVSC-s sikerektől volt hangos az olaszországi Foggia-ban rendezett korosztályos vívó Európa-bajnokság. Kezdésként Szűcs Luca a lány kardcsapattal szerzett aranyérmet a kadet mezőnyben. Ugyanitt a fiú párbajtőr-válogatott Kó Benedekkel és Osman-Touson Maruánnal ezüst-, míg a fiú kardozók Ondrik Konráddal bronzérmet szereztek. A juniorok között Pusztai Liza remekelt. Ifjúsági olimpiai bajnokunk előbb hatodik helyen zárta a kairói felnőtt világkupát, majd utazott egyből a korosztályos versenyre, ahol Európa-bajnoki címet szerzett! Ráadásul a csapattal bronzéremnek örülhetett, ahol Bérczy Dorottya képviselte még a BVSC-s színeket.

A 61. Év Sportolója Gálán is volt minek örülnünk, ugyanis a női kerekesszékes vívóválogatott lett az Év csapata a fogyatékkal élők között, melynek Veres Amarilla is tagja volt.

Sajnos szomorú hír is kapcsolódik a hónaphoz, ugyanis hosszas betegséget követően 66 esztendős korában elhunyt egykori versenyzőnk, majd edzőnk, később pedig elnökségi tagunk, Zugló korábbi polgármestere, Rátonyi Gábor. Egyesületünk vezetése klubhűségét és korábbi pályafutását 2009-ben a BVSC-Zugló Örökös Bajnoka címmel ismerte el.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay