Ez történt augusztusban

Ez történt augusztusban

Parádésan zárult az augusztus, hiszen olimpiai és paralimpiai érmeket szereztek sportolóink. A női és férfi vízilabdázók is bronzéremnek örülhettek, továbbá két paralimpiai bajnoki címet is ünnepelhettünk.

Jól indult az augusztus, hiszen a női vízilabda-válogatott 11-9-re legyőzte az orosz csapatot és ezzel megszerezte a bronzérmet Tokióban! Ez pedig azt jelentette, hogy BVSC-s sportolók 17 év után szereztek ismét olimpiai érmet, ráadásul a női szakág első dobogós helyezése volt ötkarikás játékokon.

 

 

Remekül zárult az olimpia magyar és BVSC-s szempontból is! A férfi vízilabda-válogatott nagyszerű játékkal, megérdemelten nyert Spanyolország ellen, így a sportágban egyedüliként, a nők után a férfiak is dobogóra állhattak Tokióban!

 

 

Szenzációs vívással szerezte meg a magyar küldöttség első aranyérmét Veres Amarilla a XVI. Paralimpiai Játékokon! A kerekesszékes vívók párbajtőr A kategóriájában két kínai klasszist is legyőzve diadalmaskodott sportolónk!

 

 

BVSC-s sportoló szerezte a magyar küldöttség második aranyérmét is a paralimpián! A para-asztaliteniszezők S11-es kategóriájában Pálos Péter állhatott fel a dobogó legfelső fokára, de Szvitacs Alexa is begyűjtött egy bronzérmet!

 

 

Aki pedig felelevenítené az olimpia vagy a paralimpia BVSC-s eseményeit, az ötkarikás játékok alatt működő élő eseménykövetésünkben újra élheti ezeket a pillanatokat!

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay