Menü

A férfi vízilabdázók is megszerezték a bronzérmet

2021. Augusztus 08
333
A férfi vízilabdázók is megszerezték a bronzérmet

Remekül zárult az olimpia magyar és BVSC-s szempontból is! A férfi vízilabda-válogatott nagyszerű játékkal, megérdemelten nyert Spanyolország ellen, így a sportágban egyedüliként, a nők után a férfiak is dobogóra állhattak Tokióban!

Két csalódott csapat találkozója a bronzmérkőzés és nem volt ez másként most sem. Hiszen a magyar és a spanyol együttes is szeretett volna ott lenni a döntőben. Azonban ilyenkor mindig nagy kérdés, hogy melyik csapatnak sikerül hamarabb felállnia a csalódottságából. Riválisunk emberfórból rögtön az első támadását értékesítette Munarriz révén, de a másik oldalon Manhercz Krisztián is folytatta jó formáját, így 1-1-re módosította az állást. Sőt, Zalánki Gergő lövésébe csak beleérni tudott Lopez Pinedo, így már nálunk volt az előny (2-1)! Bár a spanyolok 3-2-nél visszavették a vezetést, a negyed egy jól megjátszott emberelőnnyel zárult, aminek a végén Hárai Balázst találták meg a társak a kapufánál, ő pedig nem hibázott (3-3).

Jól indult számunkra a második nyolc perc, hiszen Jansik Szilárd megszerezte az első akciógólt a találkozón egy szép ejtéssel (4-3)! Az egész meccsen remekül védő Nagy Viktor ezt követően bravúrral hárított, de a kipattanót a kapuba juttatták a spanyolok. Nem csökkent azonban a magyar lendület. A pekingi olimpiát is megjárt Hosnyánszky Norbert értékesítette az újabb emberelőnyt (5-4)! Bár utána a kettős hátrányt sikerült kivédekeznünk, a szimpla fórt nem, így Munarriz találatával 5-5 volt a félidőben.

A fordulást követően az első percek nem a gólokról szóltak, de Vámos Márton egy újabb emberelőnyben a bal alsóba lőtt (6-5). A spanyolok nem találták az ellenszert a valószínűleg pályafutása utolsó mérkőzését játszó Nagy Viktoron, aki egyre inkább belelendült és bravúrok sorozatát mutatta be. Ennek is köszönhető, hogy a zárófelvonást egygólos előnnyel kezdhettük.

 

 

Aztán hat perccel a párharc vége előtt ismét egy villanást láthattunk Vámostól, ezzel 7-5-re módosult az állás. A következő perceket így összegezhetnénk: kapufák itt, Nagy Viktor bravúr ott. Aztán alig három perccel a dudaszó előtt Angyal Dániel húzott egy váratlant és a röviden megtalálva a rést a kapuba lőtt (8-5)! A spanyolok már ekkor lehozták a kapust, hogy emberelőnyben támadhassanak, de egy kontrát követően ezzel megágyaztak az újabb magyar gólnak, amelyet Varga Dénes juttatott az üres kapuba. A végén Nagy még egy kettős hátrányban is hárít, de a lényegi dolgok már nem változtak.

A MAGYAR FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT A 2008-AS PEKINGI OLIMPIA ÓTA ELŐSZÖR ÁLLHAT DOBOGÓRA AZ ÖTKARIKÁS JÁTÉKOKON! GRATULÁLUNK A CSAPATNAK, A SZAKMAI STÁBNAK ÉS JÁTÉKOSUNKNAK, PÁSZTOR MÁTYÁSNAK IS! SZÉP VOLT FIÚK!

 

Fotók: MTI / Illyés Tibor

Vissza a hírekhez | Vissza a hírcsoporthoz