BVSC Napló: Egyéni érmek és új igazolások

BVSC Napló: Egyéni érmek és új igazolások

Veres Amarilla az egri kerekesszékes világkupán, úszóink a belgiumi, míg Korpási Bálint a kubai nemzetközi versenyen állhatott dobogóra a múlt héten. Kajtán Olivér a birkózókat, míg Balog Beáta mostantól játékosként is a kéziseket erősíti a jövőben.

Veres Amarilla remek vívással, egy ezüstéremmel és egy ötödik helyezéssel zárta az egri kerekesszékes vívó világkupát. Sportolónk a párbajtőrözők között végzett a dobogón, míg kardban a negyeddöntőig jutott.

A Magyar Vívó Szövetség kijelölte a február végi, korosztályos Európa-bajnokságon szereplő válogatottak névsorát. Nagy örömünkre nyolc sportolónk is megküzdhet az érmekért a horvátországi Porecben rendezendő kontinensviadalon.

Válogatott úszóink a belgiumi Charleroi-ban versenyeztek a hétvégén, a Championnats Speedo-FFBN Openen. A viadalon 27 érmet, köztük 12 aranyat szereztek sportolóink.

A BVSC-Zugló színeiben folytatja pályafutását Kajtán Olivér, többszörös magyar bajnok birkózó. A Kaposvárról érkező fiatal tehetség előbb korosztályos világversenyeken nyerne érmet, majd a felnőtt válogatottban is bizonyítana.

Korpási Bálint aranyéremmel zárta a kubai nemzetközi versenyt, így jó formában várhatja a márciusi, olimpiai kvalifikációs viadalt. Itthon birkózóink közül a szabadfogásúak számára Somogyjádon rendeztek kadet minősítő versenyt. Kelemen Bendegúz +110 kg-ban szerzett ezüstérmet, míg Szlovicsák Róbert a 110 kilósok között lett negyedik. A Diák I. és Diák II-es korosztály kilenc éremet és további értékes helyezéseket szerzett a BVSC-Zugló Birkózócsarnokában rendezett tornán.

Felemás hetet zártak vízilabdázóink. A nők a Szentest győzték le magabiztosan 15-8-ra hazai medencében az OB I-ben. A férfiak Egerbe látogattak, ahol érvényesült a papírforma és 12-7-re a hazaiak diadalmaskodtak.

Rangadót nyert női kézilabda együttesünk a bajnokságban! A mérkőzésen új igazolásunk is bemutatkozott. Balog Beáta ugyanis a jövőben már nem csak edzőként irányítja az együttest, hanem játékosként is segíti tapasztalatával a lányokat! Az együttes 30-23-ra győzte le otthon a Kinizsi TTK-t.

Többségében fiatal játékosokkal állt ki a BVSC-Zugló az Ikarus BSE ellen a Budapest Kupa harmadik fordulójában. Labdarúgóink az 1-1-es rendes játékidőt követően büntetőkkel jutottak be a negyeddöntőbe.

Folytatódott Játékosportré című sorozatunk, amelynek második részében a férfi kézilabdázókhoz látogattunk. A csapat gólerős irányítóját, Kopcsik Patrikot faggattuk, aki többek között azt is elárulta, hogy szeretne válogatott lenni és minél fentebb jutni az együttessel.

Hasonló cikkek

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 1 273 1426

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay