Két érem a budapesti úszó világkupáról – VIDEÓ

Két érem a budapesti úszó világkupáról – VIDEÓ

Értékes időeredményekkel és egy-egy egyéni ezüst-, valamint bronzéremmel zárták úszóink a budapesti világkupát a Duna Arénában. Holló Balázs 400 méter vegyesen, Késely Ajna 800 méter gyorson állhatott dobogóra. Összefoglalónk a vk-ról!

Remekül indult az úszó világkupa-sorozat záróállomása Budapesten BVSC-s szempontból. Rögtön az első döntőben 400 méter női gyorson Késely Ajna lett negyedik és csak kevéssel csúszott le a dobogóról. Ráadásul ismét olimpiai A-szintet úszott, majdnem megismételte a tavasszal elért 4:06.35-ös idejét. Ettől két tizeddel maradt el.

A folytatásban Európa-bajnoki ezüstérmesünk, Kovács Benedek fő számában, 200 méter háton jól kezdett a fináléban és végül jobbat úszott, mint délelőtt és két hete Berlinben, de ez most az ötödik helyre volt elég. Pénteken még női 100 méter mellen Békési Eszter volt döntős, ő végül a 8. lett.

A többek között Németh Nándorral és Magda Boldizsárral felálló 4x100 méteres férfi gyorsváltó pedig bronzérmet szerzett az első napon.

Szombaton Elekes Tamara nyitotta a sort, ő 400 méter vegyesen úszott az esti programban, ahol a 7. lett. Holló Balázs gyengébbik számában 200 méter vegyesen ért el 2 percen belüli időt, ami a 6. pozícióra volt elég ezúttal. Németh Nándor nem unatkozott, hiszen előbb 50 méter háton zárt hetedikként, majd 100 gyorson hajrázott nagyot és 5. lett.

Ezúttal sem maradtunk érem nélkül, igaz csak három váltó ugrott vízbe férfi 4x200 gyorson, de egy jót gyakorolhatott a Nándival és Balázzsal felálló kvartett.

Aztán a zárónapon egyéni BVSC-s érmekben sem volt már hiány. A sort Holló Balázs nyitotta, aki fő számában 400 méter vegyesen nagy csatában végül másodikként csapott célba. Berlinben és Athénban egy hajszálon múlott a dobogó, ezúttal viszont ez is meglett. Hasonló cipőben járt edzőtársa Késely Ajna is. Ő 800 méter gyorson lett harmadik Budapesten és külön kiemelendő az is, hogy remek idővel érte ezt el.

Végül még két döntősünk volt a zárónapon. Kovács Benedek és Németh Nándor is gyengébbik számában ugrott medencébe. Beni a vk-sorozatban 100 méter háton mutatott legjobb eredményével lett 6., míg Nándi 200 gyorson 8.

A BVSC-s úszók így 2 ezüst- és 2 bronzérem mellett számos döntős helyezéssel és jó eredményekkel zárták a budapesti világkupát!

Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek!

Fotó: MTI / Hegedüs Róbert

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay