Bombaerős úszócsapat

Bombaerős úszócsapat

Február 12-én hivatalosan is bejelentettük, hogy úszószakosztályunk három kiváló sportolóval erősödött.

Február 12-én hivatalosan is bejelentettük, hogy úszószakosztályunk három kiváló sportolóval erősödött. Az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László, a tavalyi esztendőben Európa-bajnoki bronzérmes Burián Katalin és a 2017-es hazai rendezésű világbajnokság egyik hőse, a 4×100 méteres gyorsváltóval bronzérmes Németh Nándor klubunkba igazolt. A három sportoló érkezését klubunk elnöke, Szatmáry Kristóf így indokolta:

- A világklasszisok klubunkba igazolása egy folyamatnak része, mely tradícionális vizes szakágainkat is jelentős mértékben érinti. Az, hogy immár 1500 négyzetméternyi fedett vízfelületünk van, a sportolók számára is kiváló feltételeket biztosít. Így válhat vonzóvá klubunk olyan nagy sportolók számára is, mint az újonnan igazolt Cseh László, Burián Kata és Németh Nándor.

A három kiválóság 2020. december 31-ig kötött kontraktust egyesületünkkel, és elsődleges céljuk, hogy BVSC-s úszóként kvalifikálják magukat a tokiói olimpiára. 

- Az egyesület minden segítséget megad a számunkra ahhoz, hogy csak a versenyekre koncentrálhassunk – mondta Plagányi Zsolt, a három újonnan igazolt úszó edzője -, nekünk pedig fantasztikus segítséget jelent, hogy immár nemcsak 25 méteres, hanem 50 méteres medencében is készülhetünk a ránk váró feladatokra.

Úszószakosztályunk, illetve az újonnan hozzánk igazolt úszók véleménye szerint is bombaerőssé vált klubunk úszócsapata, melyben immár hét olyan versenyző akad, akik kvalifikálhatják magukat tokiói olimpiára. A Bernek Péter, Bohus Richárd, Kozma Dominik, Papp Márk, Cseh László, Burián Kata, Németh Nándor fémjelezte gárdához hasonlót egyetlen magyar egyesület sem tud felvonultatni. Hogy úszóink jelen pillanatban milyen erőben és formában vannak, azt hamarosan bizonyítani is tudják, hisz márciusban már országos bajnokságot rendeznek, mely versenynek fontos szerepe lesz a világbajnoki részvétel kivívásában.

Image

Elérhetőségek

Titkárság: +36 30 273 14 26

Uszodai pénztár: +36 30 528 0768

Konditerem: +36 30 019 5259

Sajtó / média: sajto@bvsc.hu

Adatvédelem

SimplePay